POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Hooiveld tycker inte att han svek AIK: "Hur många matcher hade jag spelat?"

Jos Hooiveld tycker inte han gjorde fel som nobbade AIK för FCK. Mittbacken var inte sugen på att vänta till mars för att få spela.
- Hade bara spelat i någon månad, säger han.

Celtic-lånet Jos Hooiveld trivs redan med sitt nya liv i Danmark. Den förra AIK-backen gjorde sin första träning med FC Köpenhamn under onsdagen och fick bra kontakt med svenskarna i laget.
– Det kändes riktigt bra att träffa alla. Det här är en jättebra möjlighet för mig, säger Hooiveld till fotbollskanalen.se.
– Jag pratade med Antonsson och han verkar vara en riktigt trevlig kille, likaså Wendt och målvakten Wiland.

Holländaren berättar också att det var den danska storklubben som först tog kontakt med hans agent och Celtic och hörde sig för om ett lån. De hade sett att försvararen mest fick sitta på bänken. Däremot var det aldrig aktuellt med en comeback i AIK.

– Jag vet egentligen inte om det var några andra klubbar som intresserade sig för mig. Men AIK hade inte ekonomin för det helt enkelt och det här valet var mer rätt.
– FCK ligger leder en liga som pågår. AIK spelar i en liga som börjar i slutet på mars, hur många matcher hinner jag spela då? Samtidigt hade AIK fått betala en massa pengar för en spelare som varit där i ett halvår, men som bara hade kunnat spela i någon månad, säger Jos Hooiveld till fotbollskanalen.se.

Hooiveld var en av de första spelarna som lämnade AIK:s guldlag i slutet av 2009 och kritiserades hårt för att han inte valde att stanna. Holländaren hamnade nu återigen i blåsväder när han valde ett lån i Köpenhamn istället för i Stockholm. Något han inte förstår.
– Det var många som kände att jag valde pengarna när jag lämnade AIK, men det är inte sant. Jag gjorde bara ett bra karriärval. Likaså nu.

Efter lånet, är förhoppningen då att lämna Celtic för gott?

– Jag tar det som det kommer och vi får se vad som händer. Så gör jag alltid och lever i nuet, annars finns det risk att man blir besviken, säger Jos Hooiveld till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2011-01-21 kl 01:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå