Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Hysen kan tänka sig stanna i Kina: "Krävs ett bättre avtal"

Foto: Scanpix

Målskytt direkt i premiären av den kinesiska ligan. Tobias Hysén kan tänka sig att stanna kvar i Kina – om klubben kommer med ett bättre kontrakt.
– Ska vi stanna så krävs det ett bättre avtal, med samma kontrakt är det inte aktuellt att stanna, säger Hysén till Fotbollskanalen.

Shanghai slog Jiangsu med 2-1 i premiären efter ett mål av Tobias Hysén. Den svenske anfallaren satte 2-0, framspelad av lagets stora nyförvärv Dario Conca.

– Han slog bollen perfekt, hoppas att det kan bli fler sådana mål. Jag fick bollen mellan deras mittbackar och slog till på uppstuds och placerade bollen över axeln på målvakten. Första 30-35 var vi helt överlägsna sen blev vi lite rädda att tappa segern och gick ner oss. Vi hade chanser att göra fler mål samtidigt som de hade två-tre klara lägen. Skönt att det gick vägen.

Ny tränare för Shanghai och Hysén är Sven-Göran Eriksson. Den svenske tränarikonen som även tränat Glenn Hysén.
– Det märks att han kan fotboll! I början kände han lite på det och ville nog inte sätta sin prägel på det innan alla spelare var på plats. Nu har han tagit tag i det och börjar sätta sin prägel. Han vill ju att vi ska vara organiserade och pressa på rätt ställen. Det är lite annat mot förra året då det egentligen var press och full fart hela tiden, säger Hysén.

 Det sociala livet som var ett problem för familjen Hysén och många andra svenskproffs i landet har förändrats och det enormt.
– Det är som natt och dag verkligen! Vi bor i ett område med mycket västerlänningar, barnen går i skola och Maria har ett helt annat socialt liv. Tidigare var det kanske att hon umgicks med barnen 24/7. Men det har verkligen blivit ett lyft och vi trivs mycket bättre.

 Trivs så bra att ni kan bli kvar?
– Kanske … det är upp till klubben. Vill de ha kvar mig så får de komma med ett bud, ett bud som är bättre än det jag har nu om det ska vara aktuellt att stanna kvar. Annars är det inte aktuellt. Men det mesta här går ju lite långsamt med pappersarbete och den typen av saker.
– Vi får se hur det blir helt enkelt! Men det är ingen stress. Kommer klubben inte med något nytt erbjudande så går ju mitt kontrakt ut.

Publicerad 2015-03-07 kl 16:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons