Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Hysén sågar sin egen klubb: "Inte gjort något vettigt på tio månader"

Foto: SCANPIX

Tobias Hysén vantrivs i Kina. Den förre Blåvittanfallaren vittnar om usla träningsförhållanden hos klubben Shanghai East Asia.
- Katastrof. Jag tror inte folk förstår hur dåligt det varit, säger han till SvenskaFans.com.

Den svenske forwarden lämnade IFK Göteborg förra vintern och tackade ja till ett lukrativt anbud i den kinesiska ligan. Där har han öst in mål – 19 stycken på 28 matcher – men ändå är 32-åringen inte helt nöjd med tillvaron. Och till stor del handlar det om hur arbetsförhållandena inom Shanghai East Asia FC som Hysén tillhör.

– Träningarna har varit en fullständig katastrof. Jag tror inte folk förstår hur då dåligt det har varit. Vi har inte gjort något vettigt på tio månader, säger han till SvenskaFans.com.

– Visst, 10-20 minuter eller ibland en timme så bara spelar vi. Då är det som vanligt. Men helt plötsligt kan man ha en övning där man varje gång man vinner bollen ska slå sex passningar på ett tillslag innan det är fritt spel. Och det kanske funkar om du spelar åtta mot åtta på stor plan. Men spelar du elva mot elva på en planhalva så när du får bollen är någon där direkt. Och då slutar det med att det inte blir något roligt. Utan att man tänker ”ta de sex passningarna direkt, fram och tillbaka” så vi sen kan spela. Men för det mesta är det övningar som är fullständigt meningslösa. Det är inte ens fotboll, bara lek.

Hysén som för närvarande är på ledighet hemma i Sverige berättar att han hoppas på förändringar till nästa säsongsstart. Kanske blir det med Sven-Göran Eriksson som manager i så fall. Den förre engelske förbundskaptenen har uppgetts vara på gång att ta över klubben.

Publicerad 2014-11-18 kl 00:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons