Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ijeh får ny chans i Viking: Får se om han kommer upp i nivå

Peter Ijeh är tillbaka i spel för Viking Stavanger och klubben ger honom nu en ny chans.
- vi får se om han kan komma upp i samma nivå som han höll 2007, säger sportchefen Egil Östenstad till fotbollskanalen.se.

Peter Ijeh får en ny chans av Viking Stavanger. För ett år sedan ville han absolut lämna klubben, men istället för att prova lyckan i en ny klubb fick den förre Malmö- och Göteborgsspelaren tillbringa säsongen i den norska klubbens sjukstuga.
- Det har varit mycket rykten om Peter, speciellt förra vintern då det fanns önskemål från honom att få lämna Viking. Men sedan blev han skadad och då dog det ut, förklarar sportchefen Egil Östenstad.

Hur har han haft det sedan dess i Viking?
- Hans säsong ifjol förstördes av många skador. Det blev alltså lite mål och inte mycket speltid. Men i år har han varit skadefri och har deltagit i hela försäsongen så det ser mycket bättre ut än det gjorde ifjol.

Ijeh har spelat samtliga sex försäsongsmatcher för Viking i år och har hittat målet en gång. I torsdagens match mot Strömsgodset i La Manga såg han dessutom rött. Han är nu inne på sitt sista år på kontraktet.
- Han är i klubben, han bor här och han kommer nog att spela här under sitt sista år.

Har han samma höga status i klubben efter alla kontroverser och ett års skador?
- Det återstår att se vilken nivå han kommer upp i, han var ju trots allt borta hela förra säsongen, men det har sett bra ut hittills. Han missade mycket och vi får se om han kan komma upp i samma nivå som han höll 2007 när han var den kanske bästa anfallaren i Tippeligan.

Publicerad 2009-02-27 kl 20:13