Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ingelstens comeback – fyra månader tidigare än väntat

Patrik Ingelsten har haft ett skadehelvete. Men under tisdagen spelade han i en B-lagsmatch för sitt Viking.
– Jag är nästan fyra månader före schemat, säger han till fotbollskanalen.se.

2008 vann Patrik Ingelsten skytteligan allsvenskan. Men två knäoperationer har hotat 30-åringens karriär. Problem med brosket i knäet är vad som har hindrat Ingelsten från fotbollen och spel i Viking Stavanger. Senaste matchen var i augusti 2010. I tisdags var han dock överraskande i spel igen.

ANNONS

– Jag spelade 25 minuter i B-laget i går. Det var en kort liten comeback får man väl säga, säger Ingelsten till fotbollskanalen.se.

Du har inte varit så positiv till en comeback denna säsong.

– Nej. Jag har väl hållit tillbaka för att inte ge förhoppningar bland dem runt omkring. Det har gått bra en period nu på ungefär två månader. Jag har inte fått några reaktioner i knäet och fått kontinuitet med träningen av knäet. Både balansmässigt och styrkemässigt. Mitt inhopp var en del i att komma igång. Det är en bit kvar innan jag kan spela i A-laget, men det är positivt att jag kan spela match.

När var du tilltänkt att vara tillbaka?

– Om allt hade gått bra så var det egentligen till sommaren. Jag är nästan fyra månader före schemat. Så det har gått väldigt bra måste jag säga.

Patrik Ingelsten verkade ha gett upp chansen på spel denna säsong men den senaste tidens framsteg har ändrat på det.

ANNONS

– Jag har tränat fotboll med laget varannan dag nu i stort sett de fyra senaste veckorna. Det har gått bra och jag har inte fått någon reaktion. Jag fick ingen reaktion från matchen i går heller och det har gått bra en längre period, säger Ingelsten.

Ska du stegra upp träningen nu?

– Det där är lite lurigt. Ibland kan jag vara lite trött i knäet som man säger. Det är en stor skillnad på att vara trött i knäet och att ha en reaktion – där man ofta har fått i vätska. Det är ok att vara trött i knäet, och man tar det dag för dag. Planen är att bygga på mer och mer träning för varje vecka.

Samtidigt som träningen trappas upp måste Ingelsten vara väldigt noga med att inte överbelasta sig.

– Sen kanske det blir en dag där du måste sitta på cykel i 45 minuter i stället. Det är hela vägen en balansgång på hur mycket man ska pressa sig själv. Och det är vad som är svårt nu. Nu ökar man fotbollsmängden, och då kan man inte öka styrkemängden eftersom det inte får bli för mycket.

ANNONS

Hur länge kommer att behöva tänka på denna balansgång?

– Jag tror att det kommer att vara med i hela karriären faktiskt. Oavsett vad någon annan tycker och tänker så kommer jag att göra det ändå. Man kommer nog aldrig att kunna köra fotboll på 100 procent i både träning och match. Är det exempelvis fem träningar och en match så kanske man är i gymmet en eller två gånger. Sedan vet jag inte hur det ser ut om ett år.

Hur ser den närmaste tiden ut för dig?

– Jag fortsätter med samma upplägg jag har haft under en period. Nu ska jag förhoppningsvis öka mängden fotbollsträning. Man får hela tiden pressa sig lite åt gången och hoppas på att knäet klarar sig. Det har gått bra nu, men man får ha tålamod.

Har du en målsättning på när du ska in i A-laget igen?

– Jag bestämde mig nu i höstas när det började gå dåligt igen att ta en vecka i taget. Och det har gått väldigt bra, och så länge det går så bra som det går nu tar jag en vecka i taget. Sen när jag känner mig tillräckligt bra för A-laget kommer jag att diskutera det med tränarna då. Men det är omöjligt att säga om det är veckor dit eller månader dit. Jag hoppas vara aktuell efter uppehållet i juni månad.

ANNONS
Publicerad 2012-04-04 kl 16:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto