Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ingen Messi i Kakas drömelva - se vilka spelare han valde

Foto: SCANPIX

I en intervju med Daily Mail fick Kaka chansen att plocka ut sin drömelva och självaste Lionel Messi petades till förmån för en annan Barca-legend.

Kaka som numera spelar för Orlando i MLS valdes till världens bästa spelare 2007 och var väldigt framgångsrik i Milan och i det brasilianska landslaget.

I en intervju till Daily Mail fick Kaka chansen att ta ut sin drömelva under hans era där fem landsmän fick plats men Lionel Messi.

Här är Kakas drömelva med omdömen från honom själv:

Dida
"Jag spelade med Casillas i fyra år, men för mig är Dida den bäste. Vi spelade och vann ihop både i Milan och i det brasilianska landslaget. Han var en fantastisk målvakt.

Cafu
Alltid när jag pratat om spelare som lärt mig saker så nämner jag Cafu. Han vann VM två gånger och vann Champions League, men jobbade alltid lika hårt för att vinna. Hans motivation betydde alltid en seger i nästa match.

Paolo Maldini
Han är lite som Cafu. Han vann Champions League fem gånger, Serie A sju gånger, men han var alltid den sista att lämna träningen. Han var den perfekta förebilden för en spelare.

Alessandro Nesta
Italienska spelare ser fotboll på ett annorlunda sätt än andra. När de växer upp lär de sig så mycket om taktik att de vet hur de ska positionera sig på plan och vad motståndarna ska göra. Det gjorde Nesta till en oerhört stark försvarare som dessutom var snabb.

Roberto Carlos
Han var en fantastisk spelare.Jag gillade att spela med honom. Han var snabb, stark och kunde skjuta otroliga frisparkar.

Andres Iniesta
Han får de svåraste sakerna på planen att se så lätt ut. Det är den största komplimang jag kan ge honom. Att på det sätt hans spelar få det att se så lätt ut. Det är vad jag gillar med honom.

Zinedine Zidane
Jag spelade aldrig med Zidane, bara mot honom. Han rörde sig på ett underbart sätt, det var som om han gled fram på planen. Ibland var det omöjligt att föreställa sig vissa saker han kunde göra.

Andrea Pirlo
Jag älskade att spela med Pirlo. Jag tycker han är en av de bästa genom tiderna. Han ser saker innan alla andra. När jag spelade med honom hittade han mig varje gång han ville göra det.

Cristiano Ronaldo
Jag lärde mig mycket av honom, vilket hjälpte mig mycket i min karriär.
Han är den bäste spelaren på den här planeten just nu, en speciell spelare.

Ronaldo
För mig är den brasilianske Ronaldo en av de bästa anfallarna genom tiderna. Han är unik. Jag skulle nog vilja säga att han är den bäste jag spelat med. Hans fart, hans dribblingsförmåga, hans avslut och hans rörelse. 

Ronaldinho
Jag spelade mot Lionel Messi, men jag väljer Ronaldinho istället. Han är ett geni. Han kan göra saker med bollen som du inte förstår. På träning kan du se saker du inte ser på match. På träningarna var han fri att göra vad han ville.

Publicerad 2015-03-24 kl 15:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons