POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Ingesson bättrar sig i kampen mot cancern: Kämpigt i början

VM 94-hjälten Klas Ingesson är på bättringsvägen efter att ha fått sin cancerdiagnos.
- Ingen cancer i blodet just nu, säger han till Nyheter 24.

I en intervju med Nyheter 24 berättar Klas Ingesson om sin kamp mot cancern. Han fick diagnosen benmärgscancer i maj i år och han berättar att den första tiden var tuff.
- De två första veckorna efter att jag fått beskedet där i mitten av maj var det väldigt kämpigt. Det for massvis av tankar genom huvudet. Jag satt isolerad under 14 dagar i början av behandlingen, det var rätt skönt faktiskt, konstigt nog, säger han.

Under den senaste tiden har han behandlats med cellgifter, något som kan ge svåra biverkningar. Men Ingesson berättar att han klarat sig bra.
- Jag har faktiskt mått jäkligt bra under alla behandlingar. Det är jag väldigt glad för. Kroppen har svarat bra på all medicin och det känns skönt. Cellgifterna har tagit kol på cancern och hållit allt i schack.

Nu är Klas Ingesson på bättringsvägen. Sjukdomen är kronisk, vilket innebär att han aldrig helt kommer att bli kvitt den, men i nuläget är i alla fall beskeden positiva.
- 19 oktober var ett viktigt datum för mig. Cancern finns inte i blodet just nu. Nu väntar jag på svar från ryggmärgsproverna. Doktorn sa att N-komp, som cancern kallas, har minskat kraftigt.

Publicerad 2009-10-27 kl 00:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå