Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Internationella spelarfacket: Gå inte till Turkiet, Grekland eller Cypern

Internationella spelarfacket FIFPro avråder spelare att skriva på för klubbar i Turkiet, Grekland och Cypern.
- Något sådant har vi inte varit med om tidigare, säger svenska spelarfackets vice ordförande Gert Persson till fotbollskanalen.se.

Enligt internationella spelarfacket FIFPro har klubbar i Turkiet, Grekland och Cypern stora problem att leva upp till sina löften till spelare. Eller snarare - de lovar för mycket.
Under transferfönstret lockas spelare med feta löner, drömboende och stora bonusar men ofta händer det att klubbarna inom kort slutar betala hyran till spelarens hus så att denne tvingas flytta, att spelare får vänta månader på sin lön, en lön som ofta inte ens kommer. Och att bonusarna som utlovas aldrig kommer.

Problemen ökar för varje år och gäller, enligt FIFPro, framför allt klubbar i Turkiet, Grekland och Cypern och främst sådana som inte spelar i någon europeisk cup.

Svenska spelarfackets vice ordförande Gert Persson kände inte till FIFPros utspel när fotbollskanalen.se pratar med honom och kommenterar därför inte det i sak. Men han tycker att det är drastiskt.
- Det har mig veterligen inte hänt förut och jag har varit med ganska länge, säger han.

Har svenska spelarfacket någonsin haft någon typ av avrådan mot att skriva på för klubbar från ett visst land?
- Nej, det har aldrig hänt.

Det var det nederländska spelarfacket som för först ut med att avråda och där är tongångarna hårdare. Förbundets direktör Louis Everard säger kort och gott att spelare inte ska skriva på för klubbar från de länderna alls. Orsaken är att man menar att över 50 procent av de nederländska spelarna lurats på sin lön.

FIFPro är något mildare och avråder spelare, eller uppmanar till stor försiktighet. Att exemeplvis kontakta nationella spelarfack och förhöra sig om den specifika klubben. Samtidigt ska man tillsätta en grupp experter som ska lämna en rapport i ärendet. Den väntas i december, alltså innan nästa fönster öppnar.

Sverige har fem spelare i den turkiska ligan: Samuel Holmén, Erkan Zengin, Andreas Isaksson, Jimmy Durmaz och Mervan Celik.
I den grekiska ligan finns två: Marcus Berg och Emir Bajrami.

Publicerad 2013-08-21 kl 21:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons