Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Isaksson om pressen i PSV: Vinna varje match

Ola Toivonen får en svensk lagkamrat i PSV Eindhoven. Andreas Isaksson välkomnar MFF-anfallaren - men flaggar för kraven.
- Det är en storklubb och man förväntas vinna varje match, säger landslagsmålvakten till fotbollskanalen.se.

I somras flyttade Andreas Isaksson från Manchester City till PSV Eindhoven och hittills har han bara positiva intryck av den holländska storklubben.

- Allting är väldigt professionellt skött och det är en bra klubb med bra människor som är lätt att komma in i. Sedan är det rätt likt Sverige, säger Isaksson.

Vilka krav finns? - I och med att det nästan alltid står mellan Ajax och PSV när det handlar om ligatiteln blir kraven höga. Det är alltid mycket folk på matcherna och många är engagerade och pressen är att vi ska vinna varje match.

Hur hanterar man det?
- Ah, man får bara koppla bort det som spelare och inte tänka på sånt.

I PSV Eindhoven talar man själv om en misslyckad säsong. Klubben åkte ur Champions League och är ”bara” fyra i ligan och elva poäng efter ledarlaget AZ Alkmaar.
Något som lett till tuff kritik.

- Klart det märkts här, PSV hade vunnit ligan fyra år i rad innan det här och nu är det elva poäng upp och 17 matcher kvar. Även om det inte är kört blir det tufft, säger Andreas Isaksson.

- Vi har inte varit lyckosamma på bortaplan till skillnad från hemma där vi är väldigt starka.

Har klubben rådfrågat dig om köpet av landsmannen?
- Tränaren frågade mig en del i oktober eller november men jag kunde inte hjälpa till direkt. Jag har inte sett Ola spela och kan inte mycket om honom, men jag har hört gott om honom och att han gjort det riktigt bra.

Vad tror du prislappen på dryga 40 miljoner betyder?
- Det är ganska mycket pengar i Holland men det är inget extremt och som ung forward är det inget konstigt. Tror inte det betyder så mycket, det visar bara att man tror på honom.

PSV Eindhoven spelar med en mix av 4-3-3 och 4-4-2 och under den tunga hösten har man alternerat en hel del både med spelare och om man spelat med en eller två forwards.
Andreas Isaksson kan inte peka ut en given plats för Toivonen.

- Vad jag förstått så är han en släpande forward och det finns en del roller som passar det.

PSV Eindhoven startar om ligan på söndag mot Roda och när Ola Toivonen kan bli aktuell återstår att se. Först ska han klara läkarundersökningen och skriva under kontraktet.

- Han behöver nog en del försäsong först, säger Isaksson som ser fram emot att PSV Eindhoven återigen ska bli ett framgångsrikt svensklag.
- Vi får se till att vi blir det.

Publicerad 2009-01-18 kl 13:14
Annons
Annons
Annons