Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ishizaki nominerad till All Star-match: "Det är stort"

Foto: Scanpix/MLSSoccer.com

Stefan Ishizaki firar ett mål med Landon Donovan.

Stefan Ishizakis framfart i MLS kan ta honom till den prestigefyllda All Star-matchen.

Ett kvitto på hans säsong i LA Galaxy.

– Det är inte så många som blir nominerade deras första år, det är rätt stort, säger 32-åringen till Fotbollskanalen.

MLS, den nordamerikanska ligan, har efter amerikansk tradition en årlig All Star-match där de bästa spelarna ställs mot ett storlag. I år är det mot Bayern München och en av de nominerade - fansen får rösta in spelare i stjärnlaget - är svenske Stefan Ishizaki.

– Det var framförallt i början av säsongen som jag gjorde mål och assist väldigt tidigt. Det är inte så många som blir nominerade deras första år, det är rätt stort, säger han till Fotbollskanalen på en knackig lina från Los Angeles.

Det var inför den pågående säsongen som Stefan Ishizaki bytte Borås för den amerikanska västkustens huvudstad och MLS, en liga som i mångas ögon är en plats att varva ner på. Men så är det inte, Ishizaki.

– Det är en svår liga. Det är bara att kolla på oss (LA Galaxy). Vi har ett extremt bra lag men ligger inte på playoffplats än så länge. Varje lag har en bra halv trupp, sen så är det med lönetaket svårt att hålla kvaliteten på den "sämre halvan".

När "Chippen" var i Los Angeles framstod det som lyxigt. Hur är livet där?

– Man är lite inkognito. Även om fotbollen i LA är ganska stor - det finns ju ganska många mexikaner och sydamerikaner här - annars är det mycket basket, hockey och basebollfans.

I Los Angeles spelar det en hel del meriterade spelare. Förutom amerikanske hjälten Landon Donovan hittar man både Robbie Keane och amerikanska landslagsspelaren Omar Gonzalez. Men mannen som satte laget på kartan är givetvis David Beckham.

Det är väldigt speciellt. Det är ett lag som egentligen alla vill spela för. Man märker att det är väldigt mycket hype, alltid det laget man vill slå. Man säger det varje gång, men det är mycket tack vare Beckham - speciellt i LA - att han har kommit och gjort Galaxy-varumärket väldigt starkt och stort.

Vad har varit svårast med anpassningen från allsvenskan?

– Det är en väldigt fysisk liga. Det känns som att det finns många spelare som kanske inte är fantastiska fotbollsspelare, men alla är egentligen atleter. Det är mycket att man kollar hur snabb och stark man är.

Som han själv säger så blev det en hel del poäng i början av säsongen, även om det har stannat av i senare matcher. Ishizakis första mål var en kall chipp och totalt har det blivit två mål och tre assist på tolv starter.

Du var en av de bästa i allsvenskan, ångrar du att du inte satsade på en Europaflytt?

– Nej, jag är jättenöjd här. Jag trivs bra i laget och familjen trivs bra här. Det finns många saker som man inte kan klaga på som vädret och maten. Jag tycker det är fantastiskt trevligt att spela fotboll här, säger han och tillägger:

– Men självklart, hade jag fått välja hade jag gärna gått till någon bra europeisk liga, men en 32-årig Stefan Ishizaki som har haft en del skadeproblem... det fanns inte så stor efterfrågan. Jag ville prova på något nytt och Galaxys erbjudande stod högt för mig.

Det är inte bara en pensionsliga.

– Exakt. Ska man jämföra med att gå till Danmark eller Norge så tror jag att LA Galaxy kan vara minst lika bra. Jag känner inte att jag har bytt ner mig.

Och Los Angeles kan vara roligare att pröva nytt i än säg... Randers?

– Precis.

Resultatet i omröstningen presenteras 16 juli, då vi alltså får se om Stefan Ishizaki får möta Bayern München.

Publicerad 2014-07-15 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons