Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ishizaki och Galaxy träffade Obama i Vita huset

Foto: SCANPIX

Efter MLS-vinsten fick LA Galaxy, med Stefan Ishizaki i laget, träffa Barack Obama i vita huset. USA:s president hyllade "den störste", Landon Donovan, och den öppet homosexuelle spelaren Robbier Rodgers.
- Du har inspirerat massvis med människor, sa Obama.

Som vinnare av MLS-slutspelet fick LA Galaxy traditionsenligt en inbjudan till Vita huset av president Barack Obama. I går fick laget komma till Washington DC och träffa presidenten. Stefan Ishizaki och de andra spelarna i Galaxy såg med ett leende på när Obama tilldelades en lagtröja med nummer 1 på ryggen.

Presidenten hyllade Landon Donovan, som nu avslutar karriären, och benämnde honom som "den störste fotbollsspelaren Amerika någonsin har producerat.

Obama tog också tillfället i akt att hylla Robbie Rodgers, som blev den förste öppet homosexuelle proffsidrottaren i USA.
- Min gissning är, att som en idrottare, Robbie vill först och främst vinna - det är det som tävling handlar om. Men, Robbie, du har också inspirerat massvis med människor här och runt om i världen. Och vi är väldigt stolt över dig, sa Obama.

Så här sa Stefan Ishizaki inför sitt möte med presidenten.

Publicerad 2015-02-03 kl 09:28

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER