Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

Jan Jönsson: "Finns förfrågningar från Norge och utomlands"

Han sparkades från Rosenborg förra veckan.

Redan nu ringer telefonen hos Janne Jönsson.

- Det finns förfrågningar, men jag vill inte stressa, säger han till fotbollskanalen.se.

Den norska gigantklubben förväntas av ren hävd bli mästare varje säsong i elitserien. Två raka tredjeplatser övertygar därför inte och vid ett extrainsatt styrelsemöte före helgen bestämde sig RBK för att rumstera om i ledarstaben. Nyblivne ordföranden Ivar Koteng deklarerade att Rosenborg ska "tillbaka till rötterna" vilket innebär att man söker ett delvis annorlunda tänk än det Jönsson stått för.

ANNONS

- Jag blev både överraskad och inte överraskad av beskedet. Ser man på Rosenborgs glansdagar har spelsystemet som föredragits alltid varit ett utpräglat 4-3-3, medan jag använder mig av 4-4-2. Samtidigt är grunderna desamma. Även jag vill försöka få ut en offensiv fotboll som går snabbt i längdriktning, säger Jan Jönsson till fotbollskanalen.se.

Rosenborgs förklaring blir en lek med siffror?

- Lite kan man nog säga det, i och med att jag hämtades hit just på grund av mitt sätt att se på anfallsspel. Vi har gjort flest mål i serien och släppt in minst antal. Men de söker en kursändring och det accepterar jag absolut, det är inga problem på det sättet.

Vad vill du göra framöver?

- Det vet jag inte ännu, det finns en del förfrågningar att ta ställning till. Men jag behöver också få smälta det som varit och skaffa mig lite distans, säger Jönsson.

ANNONS

Var finns de intresserade klubbarna?

- Det är både i Norge och utomlands, utanför Skandinavien. Men jag vill inte ha för bråttom utan tar det hela med lite ro för tillfället.

Något anbud från Sverige?

- Nej, inte hittills i alla fall.

När tror du att det blir mer konkreta förhandlingar?

- Till att börja med har jag en hel del praktiska bestyr at ta tag i . Sedan blir det hem till Halmstad i jul, och efter det kan jag börja fördjupa mig i det.

Jan Jönsson hade två år kvar på sitt kontrakt när Rosenborg valde att bryta. Enligt uppgifter från norska Verdens Gang var månadslönen satt till fem miljoner norska kronor.

Publicerad 2012-12-12 kl 16:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto