Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Janne Jönsson nobbar Rosenborg: "Finns inga frågetecken inför 2010"

Stabaeks Janne Jönsson ersätter inte Erik Hamrén. Rosenborg vill värva honom, men både svensken och hans klubb tackar nej.
- Det finns inga frågetecken kring 2010, säger succétränaren till fotbollskanalen.se.

Enligt norska nyhetsbyrån NTB har Rosenborg kommit med en propå till Stabaek om att sno åt sig den förre Landskrona-coachen. Men någon affär blir inte av.
- Rosenborg får ha vilken önskelista de vill. Men de behöver inte kontakta oss. Jönsson stannar, och det har jag givit RBK besked om, säger styrelseordföranden Ingebrigt Steen Jensen till NTB.

Även Jönsson är säker på sin sak. Åtminstone kontraktstiden ut, till den 1 september nästa år, förblir han klubben trogen.

- I mitt huvud finns ingen dramatik. Mina chefer har visserligen tidigare gett mig tillåtelse att diskutera förbundskaptensjobbet med Norge, eller om stora europeiska lag hör av sig. Men jag förstår att de inte vill se mig någon annanstans i Skandinavien, säger Jönsson.

Så småningom hoppas både han och Stabaek diskutera en eventuell förlängning med varandra. Enligt ordföranden har den frågan högsta prioritet, så fort alla ekonomiska prognoser finns på plats inför nästa säsong.

- Vi sätter oss ner nästa vecka. Först ska vi få klarhet i hur läget ser ut. Det har ju varit en del finansiell turbulens i år och det vill man inte uppleva igen. Men jag har haft fem fina år här och fortsätter gärna, säger Janne Jönsson.

Särskilt mycket lockar det internationella spel som stundar. Med sin tredjeplats i serien har Stabaek kvalificerat sig för Uefa Europa League. Dessutom gör föreningens nya arena att publiktrycket ständigt ökar. En fördubbling av snittet blev facit för 2009, jämfört med 08.

- Jag längtar absolut inte bort. Vi utvecklas ständigt, både sportsligt och på många andra plan. Frågan är om inte Stabaek vuxit mest i den nordiska fotbollen på senare tid.

Publicerad 2009-11-18 kl 11:55
Annons
Annons
Annons