Japan till OS-final - besegrade Frankrike

Andra ligor och cuper

Efter en dramatisk avslutning vann till slut Japan över Frankrike med 2—1 och är i OS-final i damfotbollen.

Yuki Ogimi gav japanskorna ledningen efter en dryg halvtimmes spel och när anfallaren Mizuho Sakaguchi ökade på ledningen till 2—0 i andra halvlek kändes världsmästarna så gott som klara för OS-final.

Men Frankrike, som slog ut Sverige i kvartsfinalen, gav sig inte. Reduceringen kom i 76:e minuten efter ett vackert anfall där Elodie Thomis tog sig in från kanten och serverade bollen snett bakåt till inhopparen Eugenie le Sommer som avslutade beslutsamt i mål. Minuten efteråt ordnade le Sommer en straff. Men Elise Bussaglia sköt utanför och trots flera farliga chanser blev det ingen kvittering för Frankrike.

Senare på måndagskvällen avgörs den andra semifinalen mellan regerande OS-mästaren USA och Kanada.

Publicerad 2012-08-06 kl 20:53