POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Johan Anderssons succé i Norge: "Allt handlar om förtroende"

Johan Andersson har gjort succé i Tippeligan sedan flytten från Malmö FF. Och nu skickar han en känga till sin förra klubb.
- Allt handlar om att få förtroende. Nu går det jättebra, säger han till fotbollskanalen.se.

Johan Anderssons tid i Malmö blev allt annat än en succé. Skador förstörde stora delar av tiden i klubben och när han var frisk fick han nöta bänk eller sitta på läktaren. Sedan flytten till Stabaek har däremot allt pekat uppåt.
- Jag har fått spela mycket och det går väldigt bra. Jag har fått en central roll på mittfältet med lite mer offensiva uppgifter, säger han.

Till skillnad från många landsmän handlade flytten inte heller om pengar.
- Det är klart att det är mer pengar i Norge och Danmark. Framför allt i Danmark när man kan få artistskatt, men för min del handlade det inte alls om det. Jag ville ha speltid. Men för spelare som kommer utifrån så förstår jag om det är lätt att välja grannländerna, säger han och tillägger:

- Samtidigt behöver ju allsvenskan lite profiler också.

Stabaek ligger just nu tvåa i den norska ligan, en poäng efter Fredrikstad, och Andersson tror att laget har goda möjligheter att utmana om titeln.
- Ja, nu har vi fått in lite konkurrens i truppen också med Pontus Farnerud och så.

Utöver de nya finns dessutom ligans bästa svensk i laget sedan tidigare, enligt Johan Andersson.
- Daniel Nannskog levererar ju hela tiden. Han har lite rykte i Sverige, men här är han populär och det har han gjort sig förtjänt av.

När får man se alla gamla Landskronaprofiler återförenas? - Ja, det vore något. Rasmus (Lindgren, Ajax), Jonas (Olsson, Nec Nijmegen), Farnerud-bröderna … Det kanske kan bli fint om fem-tio år.

Publicerad 2008-07-27 kl 14:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå