Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Johan Larsson om derbyt mot FCK: "Extremt häftig stämning, bäst i Skandinavien"

Foto: scanpix

Sedan ankomsten till Danmark har Johan Larsson redan hunnit med två Köpenhamnsderbyn mot FCK. Och Bröndbybacken är säker på sin sak.
- Det finns inga större matcher i Skandinavien, säger han.

Det var i januari som Larsson bestämde sig för att lämna Elfsborg, där han varit given ute till höger i försvaret under de gångna säsongerna. Nästa klubbadress blev Bröndby, och hittills har han varit förstavalet även där, och noterats för spel i samtliga sju ligaomgångar. Två gånger har det vankats derbyn mot ärkerivalen FCK och på måndagen var det dags igen. Den här gången blev det delad pott, 0-0, och Larsson var lite besviken efteråt.

- Stämningen på arenan var enormt bra, så det är irriterande att vi inte kunde bjuda på bättre spel, säger han till bold.dk.

- Det var visserligen bra av oss att hålla nollan, en poäng är bättre än ingen, men vi gick för seger även om vi inte fick så många chanser. Det hade krävts en tillfällighet för att avgöra åt endera hållet, och någon sådan uppstod aldrig.

Larsson anser dock att kvällen på Parken var en upplevelse i sig. Rent supportermässigt upplevde han aldrig något liknande under sin tid i Elfsborg.

- Det är alltid speciellt att möta FCK. Det finns inga större matcher i Skandinavien. Det är extremt häftigt att vara en del av. Stämningen var långt mycket bättre än för några veckor sedan på Parken , säger han till bold.dk.

Publicerad 2015-04-07 kl 08:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons