POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Johan Mjällbys attack mot domarna: ”Måste bli starkare”

Inför Celtics lördagsmatch går den assisterande tränaren Johan Mjällby till attack mot domarna i Skottland. Enligt svensken pallar de inte för trycket.
– Ska du vara domare måste du vara mentalt stark, säger Mjällby.

Celtic har hamnat i onåd hos det skotska förbundet och domarna i ligan under den senaste tiden. Först fick huvudtränaren Neil Lennon sex matchers avstängning och i lagets senaste match delade domaren Willie Collum ut tre röda kort. Samme Collum kommer nu att vara fjärdedomare i Celtics bortamatch mot Hibernian. Något som oroar den assisterande tränaren Johan Mjällby då även domaren som visade ut Lennon har huvudansvaret för matchen.
– Förbundet tror att de är tillräckligt starka för att döma Celtic, och jag hoppas att de har rätt, säger Mjällby enligt The Guardian.
– Det är ett tufft jobb och det förstår jag, men samtidigt måste du vara riktigt mentalt starkt om du ska kunna vara domare. Jag tycker att de flesta är tillräckligt kompetenta, men förmodligen borde de bli mentalt starkare.

Dessutom tycker Johan Mjällby att Celtics kritik mot säsongens domarinsatser är befogad. Laget har fått nog av domsluten som går emot dem och måste visa det.
– Vi kommer inte alltid att klaga. Men du har rätt att vara missnöjd om domare tar fel beslut samtidigt som det kostar oss ett mål. Det är inget ondskefullt i det, men senast var det en riktigt dålig domarinsats.

Celtic möter Hiberian borta i skotska ligan 13.00 under lördagen.

Publicerad 2011-01-15 kl 11:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå