Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Johansson vill stanna i nedflyttade Bochum: ”Laget samlade sig efter Conchas skada”

Andreas Johansson mirakelcomeback väcker beundran i fotbollstyskland och nu vill Halmstads förra stjärna stanna i Bochum. Han berättar om återkomsten och lagkänslan som förändrades när Matias Concha skadade sig.

Från Bochums frysbox till en viktig nyckelspelare på bara några veckor, nu hyllas den förra Halmstadsstjärnan i Tyskland. I början av säsongen var han knappt aktuell för bänken och då fick transfersnacket fart, men nu vill han stanna i Bochum
- Det känns bra och flyter på, i stället för i början av säsongen när jag inte fick spela och ville flytta. Men nu får man beröm från tränaren och i tidningarna, då är det roligt att spela igen. Men det är mycket jobb bakom, säger Andreas Johansson.

Han gick till Bochum när de lirade i Bundesliga och följde med klubben ner i andraligan i våras. Men en tuff ljumskskada och att klubben ville satsa på unga talanger höll på att sätta stopp för karriären i Bochum.
- Jag kommer nog att stanna här, jag trivs riktigt bra i staden och klubben, dessutom är Bundesliga 2 en riktigt bra liga. Men om någon annan klubb skulle höra av sig så lyssnar man.

Matias Conchas skada förändrade mycket i laget, han började också på bänken när klubben satsade på talangerna. Men när ungdomarna svek blev Concha lagets försvarsfästning.
- Det var som hela laget gick samman när han skadade sig, det var verkligen inte snyggt. Nu är det en ung kille som spelar på hans position och vi har fått göra om lite i laget, säger Johansson.

Nu är Bochum bara fem poäng efter topplatserna som ger en direktplats till Bundesliga. Efter den katastrofala starten för både laget och Johansson har man en kanonchans att haka på. Den förra HBK-arens återkomst sammanfaller med lagets framgångar.
- Säsongen började riktigt illa, men nu har vi ordning på spelet och har vunnit fyra raka, det var länge sedan klubben gjorde det. Vi har en bra chans att hänga med den absoluta toppen och kommer att fortsätta att vinna till våren.

Andreas Jemn
fotobllskanalen.se@tv4.se

Publicerad 2010-12-21 kl 14:21
Annons
Annons
Annons