Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Johnsson höstens målvakt i Danmark: "Hade tvivel på mig själv"

Karl-Johan Johnsson, 24, lämnade kaoset i Holland.
Nu är han höstens målvakt i danska ligan.
– Man hade sina tvivel på sig själv när det gick så dåligt som det gjorde, säger Randersmålvakten till fotbollskanalen.se.

Karl-Johan Johnsson, 24, lämnade Halmstad som Bosman efter säsongen 2012. Flyttlasset gick till Holland och NEC Nijemegen.

Den sista säsongen kantades av turbulens. Tre tränare fick sparken, sportchefen kickades ut och klubben degraderades från Eredivisie. 

– Jag var helt inställd på att sanna i NEC. Sen kom Randers och visade intresse och det lät väldigt intressant för min utveckling och mina chanser att komma med i landslaget. Det kändes bättre att spela högsta ligan i Danmark än andraligan i Holland, säger Johnsson till fotbollskanalen.se.

Det blev en flytt till Randers och efter bara några månader i klubben är succén ett faktum.

Laget parkerar på andraplats i ligan och Johnsson utsågs nyligen till höstens målvakt av Tipsbladet.

”Svensken har levererat flera storartade räddningar under hösten och har imponerat stort. Han lämnade Holland i somras och är ett mycket starkt nyförvärv för Randers. Johnsson vann med 68 procent av rösterna” löd en del av motiveringen.

Vad betyder det priset?

– Det betyder att man gjort det bra. Ett kvitto att man gjort något bra i första delen på säsongen. Det hade man inte själv trott, jag hade dålig koll på Randers och hur bra dem var. Det är ett stabilt lag med bra spelare. Vi har väldigt bra bredd och vinner matcher trots att spelare är skadade och avstängda.

Vad är skillnaden på holländska och danska ligan?

– Det beror mycket på vilken tränare man har. Vi har en engelsk tränare i Randers och han bygger på en väldigt stark organisation. Det är helt annorlunda mot vad vi hade i NEC. Det känner jag verkligen att det är stor skillnad. I Holland är det ju en mer offensiv fotboll och man får se mer mål. Organisationsmässigt är det väldigt annorlunda mot vad det var i Holland.

Om det var kaos i NEC Nijemegen är Randers motsatsen.

– Randers är också stabilare klubb än NEC. Det var väldigt mycket rundgång på spelare, tre tränare på ett år och sportchefen fick sparken. Allt var kaos i klubben. Vi ramlade ur. Pannkaka på pannkaka.

Karl-Johan Johnsson nämns ständigt som aktuell för landslaget och när John Dahlin, 28, tvingades tacka nej till senaste samlingen fick Johnsson chansen. Men efter en huvudskada tvingades 24-åringen lämna truppen inför matchen mot Montenegro. 

– Det känns som jag är tredje- eller fjärdeval. Nu har det varit fjärdeval när Johan Dahlin gått före. Men jag är med och nosar och är med i tankarna. Sen vill man bli ett alternativ som är med i truppen hela tiden och det är det jag försöker gå efter.

Har du någon kontakt med landslagsledningen nu under säsongen?

– Nej, det har inte varit någon kontakt.

Vad är nästa steg för dig?

– Just nu känns det som jag precis kommit hit. Men man vill hela tiden till större ligor. Jag gillade Holland som land och även fotbollsmässigt. Om man får drömma är det Premier League och Bundesliga, men man får ta små kliv hela och man har ett bra tag till dess. Det gäller att utvecklas varje dag och hoppas det kommer i framtiden.

Johnsson har endast släppt in 11 mål på 15 matcher. Randers möter Hobro under söndagen.

Publicerad 2014-11-29 kl 13:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons