Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Jonevret hyllar sin ersättare Solskjaer: Han är en ikon

Ole Gunnar Solskjaer är ny tränare i Molde efter Kjell Jonevret och svensken gillar sin efterträdare.
- Den förlorade sonen tillbaka igen, säger han till fotbollskanalen.se.

Kjell Jonevret sparkades tidigare under hösten från norska Molde. Hans ersättare är nu utsedd och det blir hemmasonen Ole Gunnar Solskjaer. Ett beslut som är både roligt och spännande, enligt Jonevret:
- Det var nog bra. Jag känner Ole Gunnar väl, eller i alla fall relativt väl, i och med att vi har haft mycket kontakt de senaste åren. Men jag var lite tveksam, det är ju mycket som står på spel. Det finns kanske någon nobelpristagare eller författare, men annars är han ju Norges mest kända man, säger han.

Lite som Zlatan i Sverige?
- Ja, det är han. Älskad av alla och en stor ikon efter sitt spel i Manchester United.

- Jag såg klubbens ordförande sträcka armarna i luften på en presskonferens och nästan börja gråta. Det är väldigt stort i Molde.

Vad tror du om honom som tränare?
- Han har ju aldrig tränat något lag förut. Han har ju jobbat med reserverna i United och säkert gjort det bra, han är nog duktig på sådant. Men det här blir något helt nytt och det ska bli väldigt spännande.

- För klubbens del är det definitivt ett scoop. Han kommer ju därifrån och nu är den förlorade sonen tillbaka igen. Det blir nog väldigt bra.

Du som känner honom, har du en bild av hur han är som tränare?
- Jag kan inte säga att vi umgås privat, men vi har träffats ett antal gånger och pratat en del. Han är otroligt intresserad och engagerad ute på träningsfältet. Jag tror att han älskar att vara där och att utveckla spelare är nog det roligaste han vet. Sen tror jag att han har en bild av sig att vara väldigt lugn och snäll men efter så många år men Alex Ferguson vet han nog också när han ska ryta till.

Molde slutade elva i Tippeligan, har Solkjaer något lag att jobba med?
- Ja, då. Det finns många bra spelare där, men pressen kommer att bli enorm. Precis som jag sa är Ole Gunnar en ikon men samtidigt kanske det här innebär att spelare tycker att det är extra intressant att komma dit i och med att han är där. Men att på en gång säga att de ska slå Rosenborg är lite väl hastigt.

Men även om Solskjaer är ett stort namn i både staden och landet vill inte Jonevret ta ut för mycket i förskott. Som tränare är den gamle United-legendaren ännu färsk.
- Jag vill inte ge mig in för mycket på vad jag tror eftersom det alltid är svårt med första klubben som man har. Det är inte så jäkla enkelt. Jag är 47 år nu och känner att jag fortfarande lär mig hela tiden.

Tror du att han kommer att ringa dig och fråga om råd?
- Det vet jag inte. Han känner nog till det mesta i och med att han har mycket vänner i och kring klubben. Jag tror inte att han ringer direkt men jag vet att vi kommer att prata med varandra. Det vore ju dumt om inte jag berättade om vad jag har varit med om under fyra år för att hjälpa honom, men det måste nog lugna ner sig lite först.

Solskjaer tar över Molde inför nästa säsong och börjar officiellt på sitt nya jobb den tionde januari. I klubben finns två svenskar, tidigare Hammarbybacken Emil Johansson och AIK:s förre ytter Mattias Moström.

Publicerad 2010-11-09 kl 18:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons