Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Jonevrets första drag i Viking - göra sig av med Pep

Foto: Scanpix

Kjell Jonevret är ny tränare i Viking Stavanger.
Första beslutet:
Göra sig av med Pep Clotet Ruiz.
- Jag tror inte på den där modellen (med manager och tränare), säger Jonevret till fotbollskanalen.se.

I går blev det klart att Kjell Jonevret tar över som tränare i Viking Stavanger efter sparkade managern Åge Hareide. I dag meddelade klubben att man går skilda vägar med Pep Clotet Ruiz, som har fungerat som tränare under Hareide. Fotbollskanalen.se kan avslöja att Kjell Jonevret inte ville jobba tillsammans med Pep.

- Jag tror inte på den där modellen (med manager och tränare). Det beror på vad man gör av den modellen, men jag... det hette att jag var sportchef och något mer när jag var i Djurgården, men jag vill vara på planen, och om man ska ha ett ansvar för vad som händer på planen och resultaten, då ska man nog vara där och bidra också. Så det kommer att bli lite mer traditionellt nu, säger Jonevret som 1989 spelade i Viking och vann norska cupen.

Har inte Åge Hareide varit på planen innan? Är det bara Pep som har varit där?

- Jag vet inte, men vad jag förstår så har det väl varit periodvis, men det var väl inte riktigt Åges typ av fotboll som de spelade i slutet, så jag tror att han har överlåtit ganska mycket på den här Pep.

Och nu kommer inte Pep att vara kvar?

- Nej, det kommer han inte att vara.

Är det ditt beslut?

- Nja, det är väl ett gemensamt. Han var ju Åges man. Han vet ju inte förutsättningarna, vem jag är och så. För mig handlar det om att... när man kommer in väljer man team. Jag vill inte börja med att sitta ner i en vecka och börja om att prata om hur vi ska spela. För mig handlar det om att snabbt sätta igång. Vi har inte så mycket tid på oss. Det är ingen vinterträning där vi kan lära oss känna varandra, utan det är skarpt läge direkt. Det var aldrig aktuellt att han skulle stanna. Jag har inte ens pratat med honom. Så, det blir en nystart.

När börjar du på det nya jobbet?

- Laget har match i dag, men det hinner jag inte med efter allt som har varit med EM. Jag försöker vara hemma över helgen och tvätta lite kalsonger och strumpor. Sedan rullar jag dit så att jag är där på måndag. Serien börjar nästa lördag.

Har du en uppfattning om truppen?

- Nja, lite, men jag ljög om jag sa att jag hade bergkoll.

Vi gör ett test: hur många svenskar är det i laget?

- Det är två stycken. Björn Andersson och Patrik Ingelsten. Det har jag koll på. Så, jag vet ungefär, men jag ljuger om jag säger att jag kan laget utan och innan. Jag har sett dem en gång live i år, men då tittade jag mest på det andra laget eftersom det var mitt gamla lag Molde. Men det går ganska fort och jag känner folk i apparaten runt om. Det ska nog gå ganska så bra.

Dina förväntningar?

- Det här är egentligen en storklubb, men man har slitit i några år. Det är ju inte så att man byter tränare och sen så börjar laget helt plötsligt att vinna alla matcher. Men, det är en långsiktig sak. Klubben vill ha mig där och vi har skrivit kontrakt på 3,5 år. Någonstans är det att bygga upp något nytt och få lite glädje igen för det har varit mungiporna neråt, både på supportrarna, föreningen, spelarna och ledarna. Nu gäller det att ingjuta lite mod och lite ny entusiasm i föreningen. Sedan är det ju bra om vi vinner lite matcher. Jag känner inte att vi måste ta medalj direkt, nu gäller det att börja jobba och så får vi se vart det bär.

Har du någon tanke med nyförvärv?

- Ja, det har jag. Men det finns mångra bra spelare där redan i dag. Och sedan vore det väl fel av mig att säga: nu ska vi köpa en sån spelare. Det hade varit taskigt mot spelarna som är där, alla måste ju få visa mig först.

Vet du hur det är med Ingelsten?

- Han har börjat spela lite igen. Han har ju varit otursförföljd i många år med svåra skador. Men nu har han börjat spela igen. Han spelade väl en halvlek senast, i en träningsmatch mot Start. Han är väl på gång igen.

Publicerad 2012-06-20 kl 17:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons