Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Jonevrets nej öppnar för Hareide i Viking

Svenske Kjell Jonevret skapar tränarproblem – för Örgryte. Hans nej tack till Viking Stavanger gör att norrmännen i stället försöker värva Åge Hareide.

- Viking har hört av sig, men det blir inte aktuellt för min del. Jag har kontrakt med Molde och tänker inte göra någon Hamrén-grej. Målet är att fullfölja mitt tvåårsavtal, säger Jonevret till fotbollskanalen.se.

Huggsexan om Åge Hareide fortsätter. Nu tornar ett nytt hot upp sig mot Öis chanser att få behålla den eftertraktade coachen. Förre Dif-bossen Kjell Jonevret gör succé i Molde, men har ett långt förflutet som spelare i Viking Stavanger. Klubbens representanter har hört av sig för att kolla upp hans tillgänglighet på marknaden.

- Vi har pratat, det har vi gjort. Men min arbetsgivare Molde vill väldigt gärna behålla mig. Och jag trivs bra. Bland annat har vi ett spännande Europaspel att se fram emot, säger Jonevret.

Det innebär att Viking Stavanger skiftar fokus. Från att se sin gamle trotjänare som huvudkandidat till jobbet, har klubben vänt sig till Åge Hareide. På onsdagen träffades parterna för att diskutera.

- Jag kan bekräfta att vi haft ett möte och att jag absolut är sugen på jobbet som Viking-tränare. Det verkar väldigt spännande. Förhoppningsvis kan vi ta en ny diskussionsrunda, säger Hareide till norska Aftenbladet.

Även ordföranden för den slumrande storklubben meddelar att Hareide är aktuell. Kjell Jonevret tycker att kompisen Hareide borde ta chansen att försöka få jobbet.

- Viking är en klassisk klubb som gått tungt de senaste åren. Åge skulle verkligen passa där. Det vore en bra utmaning. För egen del har jag många vänner i staden. En vacker dag skulle jag gärna återvända, men i nuläget är det nog inte intressant. Jag förlängde dessutom mitt kontrakt med Molde i somras, säger Jonevret.

Publicerad 2009-11-19 kl 10:28
Annons
Annons
Annons