Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Jönssons succé: "Första gången i karriären..."

Rasmus Jönsson har hittat formen i Ålborg.

I senaste matchen gjorde han två mål.

- Det var första gången i karriären jag gjorde två nickmål i en match, säger Jönsson till fotbollskanalen.se.

Rasmus Jönsson hade det tufft i Wolfsburg och blev först utlånad till Bundesliga 2-klubben FSV Frankfurt. I somras skrev Jönsson på ett låneavtal med danska Ålborg och den förre detta Helsingborgspelaren har fått en bra start i den nya klubben. I helgens match mot Viborg gjorde Jönsson två mål.

- Det kändes väldigt bra för egen del. Jag gjorde två mål och båda kom till efter inlägg. Det var faktiskt första gången i karriären jag gjorde två nickmål i en match, säger Jönsson till fotbollskanalen.se.

- Jag var inblandad i mycket av vår offensiv och fixade straffen som vi gjorde vårt tredje mål på. Vi vann matchen med 3-1 men var närmre 5-1 och 6-1 än Viborg var 3-2.

Hur funkar allt i klubben?

- Det har känts bra från dag ett. De har tagit väl hand om mig. När jag kom hit var jag skadad och behövde drygt en månad innan jag kunde spela match, men klubben skötte det på ett bra sätt och visade stort tålamod. Jag är fortfarande en bit ifrån 100 procent men jag närmar mig.

Jönssons lånekontrakt med Ålborg går ut nästa sommar och som det ser ut nu återvänder han till Wolfsburg då.

- Jag tänker inte på det nu utan vill bara spela matcher igen och hitta formen. Jag kör på detta året nu och sen får vi utvärdera efter säsongen. Men jag trivs väldigt bra här.

Rasmus Jönsson har gjort tre mål på fyra starter i Ålborg och har ett kontrakt med Wolfsburg som går ut 2015. Ålborg har gjort en bra säsong så här långt och ligger tvåa i den danska ligan.

Publicerad 2013-10-08 kl 10:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons