POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

JULKALENDERN 9 DECEMBER: Målvakten gör drömmål från 70 meter

Amatörlaget spelade match – men något amatörmässigt över målvaktens aktion när han krutade in bollen i mål från nästan 70 meter.

När målvakter gör mål är det oftast på en fast situation där ett lags målvakt är straffläggare, som Kalmars Etrit Berisha – eller frisparksspecialist som Jose Luis Chilavert eller Rogerio Ceni.

Sen finns det ett och annat tillfälle där ett lag i en sista akt av desperation skickar upp målvakten på en hörna för att försöka få till ett sista minuten mål. Ett exempel på sådant är Peter Schmeichel som gjorde flera mål under sin karriär – eller varför inte Richard Richardsson som räddade 1-1 för ÖSK med ett sent nickmål mot Malmö FF 2007.

Och sen finns de de där sällsynta målvaktsmålen som är otroligt spektakulära avslut från långt håll. Många minns säkert Tim Howards mål för Everton mot Bolton i januari tidigare i år där Howard från eget straffområde med hjälp av vinden hamnade i målprotokollet. Men det är inte det målet vi har gömt bakom dagens lucka. Det är ett mål av schweiziska amatörlaget Dardiana Lausannes målvakt Dominique Niederhauser som bröstar fram bollen till sig själv innan han drar till med ett mördande skott som i princip sitter i nättaket från knappt 70 meters håll.

Publicerad 2012-12-09 kl 10:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå