POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Kahn sågar Bayern München, Neuer och nye tränaren

Till sist knep Bayern München en plats i Champions League.
Men Oliver Kahns dom över säsongen är inte nådig.
- Klubben saknar en plan, säger målvaktslegendaren.

Särskilt två saker irriterar den förre landslagsmannen, som själv hade en framgångsrik tid i Bundesligalaget. Dels gillar han itne värvningen av Manuel Neuer, som var ”alldeles för dyr”, och dels anser han att det var helt fel att plocka in Jupp Heynckes som tränare.

- Bayern tar in en skicklig målvakt, som kan vara med och forma en hel era. Frågan är bara, hur blir det med kostnaderna? Man kan inte betala överpris för någon som blir Bosman nästa säsong, hur bra han än är. Det är helt fel. Om man löst honom från ett treårskontrakt hade jag däremot förstått det, säger Kahn till Bild.de.

När det gäller Heynckes anser Kahn honom vara alltför gammal.

- Han känner till miljön och en och annan spelare, visst. Det är en logisk konsekvens. Men om man verkligen vill ha ett hållbart alternativ då tar man in en ledare som kan stanna och sätta sin prägel i sex, sju år. Kontinuitet är själva grundbulten för framgång, säger Kahn till den tyska tidningen om den 67-årige Heynckes.

Men själva kärnan av kritiken handlar om helheten. Oliver Kahn anser att Bayern München urskiljningslöst köper in duktiga spelare, utan någon tanke på hur dessa gemensamt ska forma ett lag.

- Vilken idé ligger bakom besluten? Var finns filosofin? Under vilka kriterier har just de här spelarna hämtats in? Hur samlar man laget? Förr eller senare måste man fråga sig själv: Hur väl passar de här individerna ihop egentligen?

Publicerad 2011-05-19 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå