Kalmar till semifinal i Svenska Cupen

Andra ligor och cuper

Kalmar FF är klart för semifinal i Svenska cupen. Det kunde inte ens Elfsborgs superdefensiv sätta stopp för. Den allsvenska serieledaren vann kvartsfinalen i Borås med 4-2 (2-2).

Kalmar är bara två matcher från att försvara sin cuptitel från förra säsongen. Elfsborg, som vilade bland andra Anders Svensson (mindre sträckning i låret) och Teddy Lucic, orkade inte hålla uppe sin superdefensiv mer än i nio minuter. Efter att bara ha släppt in fem mål på 17 allsvenska omgångar, klarade Boråslaget inte av att vara lika tätt i cupen.

Viktor Elm sköt 1-0 och Kalmars hysteriska anfallsspel fortsatte även den här kvällen. Kalmars andra mål var en delikatess, allsvenskans skytteligaledare Patrik Ingelsten nickade kontrollerat in 2-1 ur snäv vinkel efter drygt en halvtimme.

I den andra halvleken fortsatte klassmålen. Rasmus Elm dundrade in 3-2 från 30 meter innan Ingelsten sprang på djupet och vinklade bollen förbi Johan Wiland till 4-2 efter 70 minuter.

Elfsborg bytte in Lasse Nilsson i slutminuterna och St Etienne-lånet såg ut att reducera i den näst sista minuten. Men domaren Håkan Jonasson ansåg inte att bollen var över mållinjen. Denni Avdic och Andreas Augustsson var ensamma om att bli målskyttar i hemmalaget.

I stället för en dramatisk avslutning kunde Kalmar hålla undan och säkra sin semifinalplats på Söderstadion mot Hammarby. I den andra semifinalen möter IFK Göteborg överraskningslaget Enköping på Enavallen.

Elfsborg-Kalmar 2-4 9' 0-1 V Elm, 21' 1-1 D Avdic, 33' 1-2 P Ingelsten, 39' 2-2 A Augustsson, 65' 2-3 R Elm, 70' 2-4 P Ingelsten