Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Kan bli fler domare i fotbollsmatcher

Fotbollens regelmöte föreslår extra domare som ska hålla koll på rackartyg och filmningar i straffområdet. Korta utvisningar är dock inte aktuellt.

Vid ett möte i Belfast på lördagen föreslog fotbollens regelmakare - International Football Association Board (Ifab) - att straffområdesdomare ska testas.
-Vi kommer att arbeta fram till juni med att bestämma vilken liga som ska användas för försök under en hel säsong fram till 2010 med målet att ta ett beslut 2011, sade Fifas (Internationella fotbollsförbundet) generalsekreterare Jerome Valcke.

Europeiska fotbollsförbundets ordförande Michel Platini kände sig säker på att de två extra domarna skulle vara redo att användas till EM 2012. Både Platini och Fifas ordförande Sepp Blatter föredrar domarförslaget framför målkameror, som de anser skulle förstöra matcher.

På mötet diskuterades även ett ytterligare kort vid sidan av de gula och röda, vilket skulle innebära möjligheten att införa korttidsutvisningar á la bandyn. Men förslaget röstades ner liksom förslaget att utöka halvtidsvilan till 20 minuter.
Ifab, som består av representanter från de fyra brittiska fotbollsförbunden och fyra medlemmar från Fifa, kommer även att diskutera möjligheten att tillåta ytterligare ett byte - från dagens tre till fyra - vid matcher som går till förlängning.

TT

Publicerad 2009-02-28 kl 17:29