POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Kaos i turkisk fotboll – Ankaraspor nedflyttat

Ankara-laget Ankaraspor är nedflyttat till andraligan i Turkiet efter otillåtna affärer med grannklubben Ankaragügü. Fredrik Risp spelar nu i den senare klubben men tillhörde till nyligen den nedflyttade.

Melih Gökçek Ankaraspors hedersordförande och tillika börgmästaren för staden Ankara fick in sin son Ahmet Gökçek på platsen som ordförande i lokalkonkurrenten Ankaragügü i augusti, skriver DN.
Dessutom flyttades två av klubbens bästa spelare till grannklubben.

Det turkiska förbundet gillade inte alls tilltaget som de menade ”skadat tävlingsaspekten och ärligheten i ligan” och straffade klubben med att flyttas ned och samtliga matcher räknas som 0-3-förluster. Laget räknas inte längre in i tabellen som istället består av 17 lag.

Klubbens överklagan på domen, som kom redan för tre veckor sedan, avslogs i veckan och nu går klubben vidare till internationella CAS.

- Skratta eller gråt, eller båda och, jag vet inte. Det är verkligen sorgligt. Jag tycker synd om spelarna. Det tuffaste straffet för en fotbollsspelare är att hindra honom från att spela fotboll, säger ordföranden Ruhi Kurnaz enligt Goal.

Publicerad 2009-10-12 kl 22:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå