Kennedy hoppade in när Ajax föll i "finalen"

Andra ligor och cuper

Finalen i holländska playoff avgör vilket lag som får spela Champions League-kval nästa år. Just nu är Twente närmast efter 2-1 hemma mot Ajax i det första mötet.

Rasmus Lindgren fick starta som mittback och Kennedy Bakircioglu började på bänken när Ajax mötte den sistnämndes senaste klubb Twente i finalen av Eredivisies playoff. På spel står en plats i nästa säsongs Champions League-kval och finalen spelas med hemma- och bortamöten.

Ett fint samarbete mellan Luis Suarez och Kenneth Perez friställde den förste av dem och han gjorde inget misstag. Precis innan halvtid tog Ajax ledningen och när lagen gick till vila såg det ganska tryggt ut.

Men i den 64 minuten tar Vertonghen bollen med handen och Twente tilldöms straff. Blaise Nkufo omsatte straffen i mål och matchen kvitterades.

Med en kvart kvar ersatte Kennedy Bakircioglu Kenneth Perez men han fick ingen lyckosam tid på planen. Även om han individuellt inte misslyckades tappade laget matchen under slutet. Nkufo och Twente manglade sig vidare fram och anfallaren avslutade i den 77 minuten ett fint anfall med ett härligt skott. Twente vann med 2-1 och om en vecka väntar returen på Amsterdam Arena.

Publicerad 2008-05-10 kl 23:41