Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Klart: Svennis tar över Hyséns klubb

Tobias Hysén sågade träningsmetoderna i kinesiska Shanghai East Asia FC. Nu kan situationen ändras. På tisdagen presenterades Sven-Göran Eriksson som ny manager i klubben.

Det var i en intervju med Svenska Fans på måndagen som den förre Blåvitt-anfallaren Tobias Hysén, för närvarande på semester i Göteborg, berättade om sitt missnöje med tillvaron i Kina. 32-åringen har visserligen öst in 19 mål på 28 matcher, men han riktar skarp kritik mot hur arbetsförhållandena i Shanghai East Asia FC ser ut.

– Träningarna har varit en fullständig katastrof. Jag tror inte folk förstår hur då dåligt det har varit. Vi har inte gjort något vettigt på tio månader, säger han till SvenskaFans.com.
– Visst, 10-20 minuter eller ibland en timme så bara spelar vi. Då är det som vanligt. Men helt plötsligt kan man ha en övning där man varje gång man vinner bollen ska slå sex passningar på ett tillslag innan det är fritt spel. Och det kanske funkar om du spelar åtta mot åtta på stor plan. Men spelar du elva mot elva på en planhalva så när du får bollen är någon där direkt. Och då slutar det med att det inte blir något roligt. Utan att man tänker "ta de sex passningarna direkt, fram och tillbaka" så vi sen kan spela. Men för det mesta är det övningar som är fullständigt meningslösa. Det är inte ens fotboll, bara lek.

Kanske väntar ljusare tongångar framöver, för på tisdagsförmiddagen kom beskedet att en mycket meriterad herre tar över ledarskapet i klubben. Det handlar om Hyséns landsman Sven-Göran Eriksson, vars meritlista rymmer uppdrag som förbundskaptensjobbet för England, Mexiko och Elfenbenskusten, samt tränarjobb i klubbar som Lazio, Benfica, IFK Göteborg och Manchester City.

– Det känns fantastiskt, jag har nyss skrivit på ett tvåårskontrakt, jag är väldigt nöjd, säger Eriksson till SportExpressen.se.

Fotbollskanalen.se har sökt Tobias Hysén för en kommentar. "Svennis" säger till Expressen att han räknar med att behålla sin forward.

- Han har kontrakt ett år till, jag har inte hört något annat. En viktig spelare för oss, säger Eriksson till tidningen.

Publicerad 2014-11-18 kl 10:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons