Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Klubbens lösning på läktarvåldet - mammor som publikvärdar

Foto: AP

Tyskland och USA möttes under VM i Recife.

Läktarvåldet har länge varit ett problem i Brasilien.
Då anlitade Sporting Club do Recife fansens mödrar som matchvärdar inför ett hett stadsderby.

Inför söndagens stora derby mot Nautico vidtog den brasilianska klubben något udda åtgärder. Man tränade nämligen 30 mödrar som var matchvärdar och som patrullerade under matchens gång. På arbetsvästarna stod orden “Seguranca mae”, eller säkerhetsmödrar på ryggen. Förutom den tydliga signalen syntes de regelbundet på de stora TV-bildsskärmarna, för att helt enkelt visa fansen att de fanns där. Klubben säger även att mödrarna har fått samma träning som vanliga ordningsvakter och volontärer. Förutom Recife är även PR-företaget ”Ogilvy” en av initativtagarna.

- Tanken är att få de mest fanatiska åskådarna medvetna om läget och att få de att bidra till en bra atmosfär på arenorna. Trots allt vill ingen slåss inför någons mamma, i synnerhet framför sin egen, sa vice-presidenten för PR-företaget ”Ogilvy” Aricio Fortes till Recifes lokaltidning “Sport”.

Hur gick matchen då? Recife vann med 1-0 och uppgav senare att ingen arresterades. En minst sagt lyckad tillställning, med tanke på stadens stora problem med läktarvåld under de senaste åren.

Publicerad 2015-02-09 kl 16:43

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER