Kongo-Kinshasa och Ekvatorialguinea till semifinal

Andra ligor och cuper

En skräll och en jättevändning.
Det säkrade Ekvatorialguinea och Kongo-Kinshasas plats i semifinalerna av Afrikanska mästerskapet.

Ekvatorialguinea firar avancemanget.

Vi börjar med Kongo-Kinshasa. I "derbyt" med närliggande Kongo-Brazzaville såg det länge ut att gå motståndarnas väg.

Kongo-Brazzaville gjorde två snabba mål i början av andra halvlek, men det skulle plötsligt lossna för Kongo-Kinshasa. I den 66:e minuten gjorde Diemurci Mbokani lagets första mål. 25 minuter senare hade Jeremy Loteteka Bokila, Joel Kimuaki Bokila och återigen Mbokani fastställt slutresultatet 4-2. En imponerande upphämtning som innebär att de möter Elfenbenskusten eller Algeriet i semifinal.

I Ekvatorialguineas fall handlade det bara om en person. Efter att Ahmed Akaichi gett Tunisien ledningen i kvartsfinalen satte Javier Balboa en, något kontroversiell, straff som tog matchen till förlängning. Väl där skurvade samme Balboa in 2-1 med en vacker frispark. Knockout och för värdlandet väntar antingen Ghana eller Guinea i semi.

Publicerad 2015-01-31 kl 23:33