Kontroversiellt mål avgjorde argentinska ligan

Andra ligor och cuper

Velez Sarsfield är argentinska ligamästare, men det avgörande målet blev omdiskuterat.

Maxi Morales mål i den 83:e minuten betydde 1-0 mot Huracan, och att man säkrade ligatiteln.

Morales mål gjordes i öppet mål efter att Huracans målvakt blivit omkulltacklad av Joaquin Larrivey i motståndarlaget. Hade matchen slutat oavgjort hade istället Huracan blivit mästare, men fick alltså se sig passerade av Velez Sarsfield i sista omgången. Huracan hade ett mål bortdömt för offside i första halvlek.

Morales blev dessutom utvisad då han fick sitt andra gula kort efter att ha tagit av sig tröjan under sitt målfirande.

Publicerad 2009-07-06 kl 17:35