Lagkaptenen om Bachman efter segern: Bättre än Marta

Andra ligor och cuper

Vanan att vinna har Umeå och nu har Karolina Westberg och hennes lag tagit över förstaplatsen.
Det blev vinst med 2-1 borta mot Malmö. Och två träträffar därtill.
Det skulle kunna tyda på överlägsenhet, men så var det inte.

Matchen i damallsvenskan på tisdagen var jämn. Med plus i andra halvlek för Umeå som har ett starkt mittfält. Och det var riktigt bra fotboll, även om tränarna tyckte annat.
Inte minst var 18-åriga schweiziskan Ramona Bachmann vass.
-Motståndarnas försvar har det jobbigt med henne. Hon är riktigt bra, bättre än Marta, sade Umeås skånske lagkapten Karolina Westberg.
Westberg nickade in segermålet, 2-1, på hörna.
-Mitt första mål för säsongen, en riktigt skön träff.

Hon spelade tio år i Malmö och är nu inne på femte säsongen med Umeå.
Där har det blivit fyra guld.
-Nu tänker vi stanna i topp. Vi hade det svårt i början av säsongen, spelade bra men gjorde inte mål. Nu kan det ha lossnat.

Umeå tog ledningen efter en halvtimme.

Det var grannlåt över hela anfallet. Johanna Rasmussen slog en skruvad yttersida runt försvaret, och där kom Lisa Dahlkvist och sköt i steget. Fullträff rakt upp i krysset.
Malmö kvitterade minuterna före pausen. Linda Forsberg kom i djupet och lyfte bollen över målvakten.
Men så kom då Westbergs segermål.

Var det då en psykologisk seger för Umeå? -Nä, men skön. Det är så jämnt i toppen, sade Karolina Westberg.

I tisdagskvällens andra allsvenska match körde Linköping över AIK med 5-0 på hemmaplan och den nya tabelltvåans landslagsspelare hade en stor kväll. Kosovare Asllani och Jessica Landström gjorde två mål vardera och Caroline Seger ett.