Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lagkaptenens gest - skänker 20 ton frukt till behövande barn i Ukraina

Ukrainakrisen slår hårt mot landets östra delar, och området kring Donetsk brukar beskrivas som en krigszon. Nu skänker Dario Srna, lagkapten i Sjachtar, 20 ton klementiner för att ingjuta hopp hos traktens barn.

Sedan oroligheterna i Kiev från förra året eskalerade och Ryssland annekterade Krimhalvön har det politiska läget i Ukraina blivit allt mer instabilt. Något som särskilt märkts i landets östra delar där stora motsättningar råder mellan separatister och grupper som är trogna centralmakten i huvudstaden.

Som så ofta i krigszoner finns många barn som far illa, och nu väljer Sjachtar Donetsks lagkapten Dario Srna att sträcka ut en hand till dem. Från hemlandet Kroatien har han importerat 20 ton klementiner och skänkt dessa till mer än 20 000 barn i området. Ihop med gåvan finns även en personlig hälsning från Srna.

- Jag själv växte upp i Kroatien under en orolig tid, så jag vet hur det känns att behöva hjälp av vuxenvärlden. Donetsk har varit en trygg plats för mig och nu vill jag ge något litet tillbaka, säger Srna enligt the Guardian.

Den stiftelse som distribuerar frukten drivs av Sjachtars klubbägare, oligarken Rinat Achmetov, som blivit dollarmiljardär genom sitt företagande inom stålindustrin.

Publicerad 2014-11-12 kl 16:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons