Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Lagrell arg efter cupkritik - ''Klubbarna fattar inte''

Lars-Åke Lagrell vill inte ta kritiken mot den nya Svenska Cup-modellen på allvar. De hårda tongångarna efter cuphelgen i Gävle tar han lätt på och tycker klubbarna får skylla sig själva.

- Kritikerna gör det alldeles för lätt för sig. Jag har inte hört något konstruktivt alls. De vill ha publik, men vem fan vill inte ha publik, utbrister Lars-Åke Lagrell för FotbollDirekt.com.

Kritiken har varit som hårdast från allsvenska toppklubbar som Djurgården, Helsingborg och Elfsborg - där bara Elfsborg överlevde den här cupomgången.
Djurgården och Helsingborg föll tungt mot Sirius respektive Valsta Syrianska inför tomma läktare på Strömvallen i Gävle. DIF:s Siggi Jonsson och HIF:s sportchef Jesper Jansson dömer ut satsningen på Gävle.

- Jag förstår det inte. Jag efterlyser perspektiv. Det är märkligt att klubbarna inte fattar att de kritiserar fel personer. Beslutet om cuphelgen har ju fattats i stor enighet med de allsvenska klubbarna som ville prova en annan lösning.

- Nu kritiserar de sitt eget beslut. De som kritiserar måste komma i håg varför och hur det här beslutet om Gävle togs. Det går inte bara att kritisera en massa utan att ha något konkret att komma med, fortsätter Lagrell.

- Det är väl förmodligen samma människor som kritiserade även det gamla cupupplägget.

Tänker ni ändra er och gå tillbaka till tidigare modell? - Aldrig. Vi gör inga ändringar under pågående säsong. Beslutet ligger fast. Vill klubbarna ha till en förändring och återgå till det gamla så får de föreslå det på representantsskapsmötet i december.

Svenska Fotbollsförbundet lyckas annars med det mesta.
TV-rättigheterna ger hundratals miljoner i intäkter, landslaget går till mästerskap efter mästerskap och Allsvenskan är en succé. Däremot fortsätter Svenska Cupen att vara det stora sorgebarnet i svensk fotboll.

Varför misslyckas ni med Svenska Cupen?
- Återigen efterlyser jag perspektiv. Det är inte lätt. Klubbarna måste komma i håg att det är bara två länder i Europa där cupen klarar att konkurrera med ligaspelet. Det är i England och Norge.

Publicerad 2008-05-18 kl 14:17
Annons
Annons
Annons