POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Lagrell arg efter cupkritik - ''Klubbarna fattar inte''

Lars-Åke Lagrell vill inte ta kritiken mot den nya Svenska Cup-modellen på allvar. De hårda tongångarna efter cuphelgen i Gävle tar han lätt på och tycker klubbarna får skylla sig själva.

- Kritikerna gör det alldeles för lätt för sig. Jag har inte hört något konstruktivt alls. De vill ha publik, men vem fan vill inte ha publik, utbrister Lars-Åke Lagrell för FotbollDirekt.com.

Kritiken har varit som hårdast från allsvenska toppklubbar som Djurgården, Helsingborg och Elfsborg - där bara Elfsborg överlevde den här cupomgången.
Djurgården och Helsingborg föll tungt mot Sirius respektive Valsta Syrianska inför tomma läktare på Strömvallen i Gävle. DIF:s Siggi Jonsson och HIF:s sportchef Jesper Jansson dömer ut satsningen på Gävle.

- Jag förstår det inte. Jag efterlyser perspektiv. Det är märkligt att klubbarna inte fattar att de kritiserar fel personer. Beslutet om cuphelgen har ju fattats i stor enighet med de allsvenska klubbarna som ville prova en annan lösning.

- Nu kritiserar de sitt eget beslut. De som kritiserar måste komma i håg varför och hur det här beslutet om Gävle togs. Det går inte bara att kritisera en massa utan att ha något konkret att komma med, fortsätter Lagrell.

- Det är väl förmodligen samma människor som kritiserade även det gamla cupupplägget.

Tänker ni ändra er och gå tillbaka till tidigare modell? - Aldrig. Vi gör inga ändringar under pågående säsong. Beslutet ligger fast. Vill klubbarna ha till en förändring och återgå till det gamla så får de föreslå det på representantsskapsmötet i december.

Svenska Fotbollsförbundet lyckas annars med det mesta.
TV-rättigheterna ger hundratals miljoner i intäkter, landslaget går till mästerskap efter mästerskap och Allsvenskan är en succé. Däremot fortsätter Svenska Cupen att vara det stora sorgebarnet i svensk fotboll.

Varför misslyckas ni med Svenska Cupen?
- Återigen efterlyser jag perspektiv. Det är inte lätt. Klubbarna måste komma i håg att det är bara två länder i Europa där cupen klarar att konkurrera med ligaspelet. Det är i England och Norge.

Publicerad 2008-05-18 kl 14:17
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå