Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lahm sågar München: "Man kan inte köpa spelare bara för att de är bra"

Krisen knackade på ytterdörren, klev in – och står nu oinbjuden i hjärtat av Bayern Münchens domäner. Philip Lahm vet varför: klubben gör dåliga värvningar.
– Man kan inte bara köpa en spelare för att han är bra. Vi behöver en spelidé, säger tysken.

I en lång intervju med Süddeutsche Zeitung, som DN läst och översatt, talar Lahm ut om storlagets misslyckande. Trots inköp för 800 miljoner kronor inför säsongen kamperar
Bayern München på serietabellens sjätteplats, och ser ut att missa åttondelsfinal i Champions League.

Lahm hävdar att bristande filosofi, sedan Jürgen Klinsmann byttes ut i fjol, ligger bakom problemen. Till skillnad från andra europeiska bjässar har man ingen klar tanke kring vilka nya spelare som ska kontrakteras.

– Barcelona hade kunnat behålla Eto´o bredvid Ibrahimvoic. Det gjorde de emellertid inte eftersom de visste att Ibraimhovic och Henry skulle spela på topp. En tredje av samma kaliber skulle bara leda till problem eftersom någon hela tiden skulle få sitta på bänken, säger Philipp Lahm.

Lahm drar en parallell till holländaren Arjen Robben.

– Vi köpte Robben för att han är en mycket bra spelare, men vi köpte honom inte för att vi sagt att nu spelar vi 4-3-3 de närmaste åren. Så fungerar det inte hos oss, säger Lahm.

Publicerad 2009-11-07 kl 15:52
Annons
Annons
Annons