Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Landslagsstjärnas klubb: Han behöver varken råd eller stöd

En av Sveriges stora fotbollstjärnor står åtalad för hustrumisshandel. Hans utländska klubb kommer inte att hjälpa honom.
- Han är vuxen så han behöver varken råd eller stöd från klubben, säger presschefen till fotbollskanalen.se.

I dag började rättegången mot en svensk landslagsstjärna som står åtalad för att ha misshandlat sin fru. Spelaren tillhör en utländsk klubb, som gett spelaren ledigt för att åka hem och besöka rättegången. I övrigt anses klubben sig inte berörd.
- Jag har pratat med klubben tekniska direktör och hans huvudsakliga svar är att det här är en privatsak och så länge det inte påverkar klubben kommer vi varken reagera eller ha en åsikt om det. Vi vet att han är i Sverige nu. Han åkte igår och jag räknar med att han kommer ikväll, säger klubbens presschef.

Vad gör ni om han blir dömd?
- Det får vi se då. När det påverkar klubbens angelägenheter, som om han kanske inte kan spela några matcher, då får vi omvärdera. Men vi vill inte reagera på förhand.

Spelaren är relativt ny i klubben. Brotten han misstänks för ska ha begåtts innan han tillhörde laget, men brottsmisstankarna har kommit senare. Klubben meddelar dock att man inte har några klausuler i kontraktet som påverkas om man döms för brott.
- Nej, inget sådant, säger presschefen.

Samtidigt öppnar han för att något skulle kunna hända – om landslagsstjärnan döms till fängelse.
- Det är första gången vi har ett sådant här problem. Om han blir bötfälld så är det bara hans ensak men om han inte kan spela så får klubben vidta åtgärder då.

Någon hjälp från klubben kan spelaren inte räkna med.
- Han är vuxen så han behöver varken råd eller stöd från klubben. Det här är något som utspelar Sverige och som inte har med klubben att göra om han inte döms till fängelse.

Publicerad 2011-11-28 kl 14:31