Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Läs chatten med Pelle Nilsson: "Hade inte gjort bort oss i Champions League"

Hoffenheims Pelle Nilsson chattade med fotbollskanalen.se:s läsare om livet i Bundesliga, de största rivalerna och om vilken spelare han helst skulle vilja se i klubben.

Jax: Hur nära är du landslaget, tror du? Det finns ju faktiskt en hel del skapliga mittbackar att tillgå nu. Mellberg, Majstorovic, Hansson, Granqvist, Jonas Olsson, Peter Larsson, Bjärsmyr, Rasmus Bengtsson bland annat.
Pelle Nilsson: Just nu tror jag inte att jag är speciellt nära. Jag vet att jag var väldigt nära när jag hade fast plats i Hoffenheim men när det ser ut som det gör nu tycker jag inte att jag borde vara med heller. Enligt mig bör man definitivt prestera i sitt klubblag för att vara aktuell för landslaget.

R4ks0: Hur nära var du en övergång till Elfsborg? Var det du eller dem som backade ur? När är du redo att spela i allsvenskan igen? Lycka till i Bundesliga-toppen!
Pelle Nilsson: Övergången var väl relativt nära. Det som absolut stoppade det hela var att Odd Grenland(som många ggr förr med mig) krävde alldeles för mycket pengar för en eventuell övergång. Samtidigt ville jag absolut helst ut i europa och är väldigt glad för att jag fick den chansen. Hoffenheim stod klart före på min önskelista. Det finns inget bra svar på när man vill spela i Allsvenskan igen tror jag. I fotboll kan man bara prata om här och nu och jag har just nu som önskemål att spela utomlands så länge det går. Men hoppas samtidigt att få avsluta karriären i Allsvenskan.

Carl: Hur bra är din tyska? Pluggade du tyska i skolan?
Pelle Nilsson: Den är bra. Hade tyska i gymnasiet så det hjälpte till en hel del. Har idag inga som helst problem att föra en normal tysk konversation. Även om det självklart kommer in några grammatiska fel då och då!

Stefanooo: Hur e det o spela i tyska ligan jämfört med allsvenskan?
Pelle Nilsson: Stor, stor skillnad. Det är för det första en väldig skillnad på kvalite och för det andra ett fruktansvärt intresse för fotbollen. Vi blir verkligen följda från alla håll och kanter och i princip varje arena är fullpackad när det är dags för match!

Jimmy: Vad tycker du om Vedad Ibisevic som spelare och person?
Pelle Nilsson: En väldigt ödmjuk människa som jobbat hårt med sig själv. Man måste komma ihåg att han hade väldigt få insatser för oss i 2a Bundesliga! och nu leder skytteligan med stort avstånd i 1a Bundesliga. Väldigt imponerande.

Viktor: Hur ser du på chanserna att Hoffenheim kan bli ett etablerat topplag i Tyskland under flera år framöver, gå vidare i Champions League osv.?
Pelle Nilsson: Jag tror helt ärligt att om 10 år kommer det pratas lika mycket om oss som det idag pratas om lag som Chelsea, Bayern, Man Utd, Barcelona, Real Madrid, Juventus, Inter, Milan osv. Det finns inget som säger att Hoffenheim inte ska kunna vara med och slåss med de klubbarna. Alla förutsättningar finns där.

Niclas: Hur känns det att leda ligan som ni just har kommit till? Tycker du att den är lättare än vad du trodde eller spelar ni bara för bra fotboll just nu? :D
Pelle Nilsson: Det är helt klart överraskande att vi har varit så pass bra som vi varit. Att vi skulle hålla oss på topp 10 hade jag själv trott men att vi skulle leda bundesligan, ha Vedad Ibisevic som skytteliga ledare och slå Hamburg och Dortmund med 3-0 respektive 4-1, det hade man nog inte ens kunnat drömma om. Men nu när vi är där vi är vill vi självklart fortsätta att spela vår atraktiva fotboll och vart det leder får vi se i slutet av maj!

Vic: Vilket lag skulle du helst vilja spela i ?
Pelle Nilsson: Juventus har alltid varit mitt favoritlag. Annars skulle det självklart vara roligt att få spela i premier league någon gång. Det har alltid varit en dröm.

Albin: Vilken arena tycker du är finast, Rhein-Neckar-Arena eller Allianz Arena?
Pelle Nilsson: Bra fråga. Jag tror mitt svar får bli 50-50. De är båda väldigt moderna och lyser upp i lagets respektive färger då det är match!

Carl: Bor du (och de andra spelarna fran 1899) i huvudsak i Hoffenheim? Ni utgör i sadana fall en stor del av befolkningen :)
Pelle Nilsson: Haha, ja så hade det verkligen varit. Men nu är det så att det är ingen som bor i Hoffenheim utan de alla flesta bor runtomkring. Mannheim, heidelberg, heilbronn och diverse mindre orter.

B: Vem är den bästa spelaren du har ställts emot i Bundesliga?
Pelle Nilsson: Diego i Werder Bremen var fantastisk. Även Patrik Helmes i Leverkusen är mycket bra. Sen en överraskning var Nelson Valdez i Dortmund. Fruktansvärt stark,spänstig och snabb.

Johan: Vem ser du som en realistisk drömvärvning till Hoffenheim ?
Pelle Nilsson: Rasmus Elm, Kalmar. Grym spelare!

Dali: Vem tycker du är världens bästa fotbollsspelare? Tycker du att Crisitano Ronaldo förtjänade priset?
Pelle Nilsson: Tycker att Ronaldo förtjänade priset men att Lionel Messi är bäst i världen just nu.

Albin: Hoffenheim är ju en reltivt nyetablerad toppklubb så ni saknar ju naturliga rivaler i Bundesliga. Min fråga är vilken klubb du ser som är bittraste rival. Är det Karlsruhe eller Stuttgart som ligger geografiskt nära eller är det Bayern München som ni slåss mot i toppen.
Pelle Nilsson: Karlsruhe får väl ses som det största derbyt. Annars just nu pratas det mycket om just Bayern München och Hoffenheim som rivaler.

Johan: Jag har sett 7-8 av era matcher och imponerades mest av snabbheten i omställningarna och att ni har riktigt snabba spelare på alla positioner. Var det ett medvetet val att bygga laget på det sättet och handplocka in snabba spelare?
Pelle Nilsson: Absolut. Det är precis som du säger att vi har fruktansvärt många snabba spelare. Har aldrig varit i närheten av att spela i ett lag med så många raketer. Det är väldigt utvecklande för oss försvarare att träna tillsammans och mot med dem med. Vårt spel bygger dessutom på snabba omställningar och att så tidigt som möjligt sätta våra snabba spelare i djupet och spela ett rakt spel mot mål.

niklas: vilket lag är svårast att möta i Bundesliga?
Pelle Nilsson: Bayern utan tvekan!

Moderator: Vi börjar avrunda chatten med Pelle Nilsson och kör fem minuter till.

Pelle: Stort grattis till en fin höst. Om du skulle bli erbjuden att komma trea i Bundesliga och därmed få spela Champions League, skulle du ta det? Eller är det bara guld som gäller? P.S. På den lilla bilden i chatten ser du ut lite som en blandning av Staffan Strand och Rafael van der Vaart... kul
Pelle Nilsson: Haha vilken spekulerande fråga. Jag kan väl svara som så, jag skulle defintivt ta en plats i Champions League. Det säger jag inte nej till.

Jonathanchelsea: Vilket lag hoppas du ska vinna Premier League Liverpool, United eller Chelsea?
Pelle Nilsson: Utav de tre tycker jag Liverpool. Fansen förtjänar det efter så lång tids väntan.

Dali: Tror du att Hoffenheim skulle kunna ha någon chans i Champions League?
Pelle Nilsson: Jag tror att hade vi varit med i föregående års gruppspel hade vi absolut inte gjort bort oss!

Moderator: Vi tackar alla som skickat in frågor och önskar Pelle Nilsson lycka till i den tyska tätstriden.

Publicerad 2009-01-30 kl 14:05
Annons
Annons
Annons