Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lazio-fans hyllade döda grekiska nazister

Två medlemmar i nynazistiska Gyllene gryning mördades i Aten före helgen. På söndagen fick de stöd av meningsfränder inom Lazios fotbollsklack.

"Ni är alltid närvarande", hade italienarna skrivit på en banderoll.

Det var på fredagen som två män i 20-årsåldern sköts till döds i Greklands huvudstad Aten. Duon ska ha varit aktiv inom det nynazistiska partiet Gyllene gryning och dådet utfördes i anslutning till dess högkvarter, vilket fick polisen att misstänka att gärningsmännen kunde vara andra extremister.

Tidigare i höstas greps sex personer ur Gyllene grynings ledning, misstänkta för inblandning i ett annat mord, det på en känd hiphopartist och vänsteraktivist. Det är ännu inte klarlagt om händelserna har någon koppling till varandra.

Klart är dock att vissa individer i Serie A-klubben Lazios anhängarskara visar sitt stöd för de båda dödade gryningpartisterna. I Romlagets förlust mot Genoa på söndagen syntes två banderoller med koppling till Grekland i klackens kurva.

"Skymningen är röd, men sedan kommer en gyllene gryning", löd den ena och på den andra hade supportrarna skrivit namnen på de bägge avlidna, med tillägget: "Ni är alltid närvarande".

Publicerad 2013-11-04 kl 08:52
Annons
Annons
Annons