Ldb FC Malmö nya serieledare

Andra ligor och cuper

Bortaseger mot AIK och ny serieledning. Då kunde Malmös landslagsmittfältare Linda Forsberg känna sig nöjd trots knäbekymren.
-Det börjar fungera lite bättre, säger hon till TT.

Det blev ingen ny målfest för Malmö, som på de senaste fyra matcherna gjort hela 25 mål. Men den sjätte raka segern, 2-1 på tisdagskvällen, innebär ändå serieledning - på målskillnad - i damallsvenskan.

Gästerna inledde bäst och efter en dryg kvart gjorde brasilianskan Renata da Costa ledningsmålet på hörna.

Precis före pausvilan kvitterade dock Frida Höglund och AIK kom ut i andra halvlek med nya krafter. Men undan för undan tröt orken och Malmömittfältaren Dora Stefansdottir kunde sätta segermålet med en kvart kvar att spela.

Linda Forsberg hade däremot ingen av de roligare dagarna på konstgräsmattan på Skytteholms IP. Men en seger är en seger.

-Jag fick inte särskilt mycket att jobba med, allra helst i första halvlek. Men jag är nöjd med att vi vinner, säger Forsberg, som blev utbytt i 76:e minuten.

Redan under första träningsveckan i januari började hon känna av en flera år gammal broskskada i knät.

Hon missade bland annat Algarve cup med landslaget och har tvingats dra ner på fotbollspassen för att knät ska orka med. Det har varit ett par tuffa månader, men nu verkar det vara på väg åt rätt håll.

I slutet av augusti väntar dock EM i Finland, med matcher var tredje dag. Det kan bli en tuff utmaning för ett sargat knä, särskilt om träningen inte är optimal.
-Vi får försöka hålla ihop det här. Är det så att det bara räcker i klubblaget så får det väl vara så, konstaterar Forsberg krasst.
-Men jag hoppas väl att jag börjar komma upp i bättre kapacitet nu.

På läktaren satt förbundskaptenen Thomas Dennerby och såg bland annat hur Malmös Therese Sjögran gjorde en mycket stark match.

När det gäller Linda Forsbergs landslagsplats är det bara att vänta och se, enligt Dennerby, som dock är hoppfull.
-Det är klart att i längden går det bara till en viss gräns. Framför allt måste du kunna träna så pass mycket att du orkar återhämta dig, säger han till TT.
-Men med kännedom om att Linda har kommit tillbaka tidigare och hunnit träna i fatt, så känner jag inte att det är någon fara ännu.