Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LDB Malmö riskerar att gå i konkurs

Sveriges bästa fotbollslag, LDB Malmö, riskerar att gå i konkurs. Det framgår i ett brev som damklubbens styrelse skickat till kommunstyrelsen i Malmö.

Tappade sponsorer har lett till likviditetsproblem som från den 12 februari blir riktigt allvarliga. "Konkret innebär det att föreningen kan få så stora problem att vi tvingas gå i konkurs" skriver styrelsen.

- Vi måste hitta någon form av lösning, säger ordförande Cecilia Tholse Rogmark till TT.

Klubbens ekonomiska problem inleddes enligt brevet till kommunen med en skadad Sunnanåspelare hösten 2010. Spelaren slog huvudet i en så kallad reklamväxlare på Malmö IP — och en besiktning visade att växlaren stod 15 centimeter för nära sidlinjen. Förra året nekades LDB Malmö dispens för att ha kvar reklamväxlaren, vilket inneburit ett inkomstbortfall för klubben.

ANNONS

Styrelsen skriver i brevet att Malmö IP inte är anpassad för elitfotboll vilket i förlängningen kostat klubben flera miljoner i uteblivna intäkter. Även fördelningen av kommunala bolags sponsorpengar, där Malmö FF nämns som jämförelse, ifrågasätts av klubbstyrelsen.

- Det är allvarliga grejer och därför är vi också så tydliga vi kan i brevet till kommunen, säger Cecilia Tholse Rogmark.

- Den 12 februari är ett datum som vi i styrelsen har tagit beslut att då måste vi kunna se någon form av lösning med kommunen. Är det inte med kommunen så måste vi titta på alternativa lösningar för att balansera budgeten.

Ska Malmö IP hålla för spel i framtiden måste den byggas om, anser LDB Malmö.

- Det är klart det är en möjlighet. Men det finns ingen plan för det, säger Bo Sjöström, fritidsdirektör i Malmö.

ANNONS

Han tror dock inte att de tappade sponsorerna är arenans fel.

- De hade ju inte de reklamplatserna i fjol och då klarade de den budget man hade. Jag skulle väl snarast tänka att det är konjunkturen som gör att de har bekymmer med sponsorerna.

Det brinner i klubbens knutar — men kommunen kan inte ge några snabba svar i arenafrågan. Mycket hänger på vad som händer med gamla Malmö stadion, men svar på den frågan kommer från kommunfullmäktige tidigast i augusti-september.

- Man kan ju ha sympatier för deras sätt att resonera, men det betyder ju inte att kommunen har skyldighet att investera och tillgodose deras önskemål, säger Bo Sjöström.

- Vårt uppdrag är ju inte att tillhandahålla en arena där man har Vip-faciliteter och kan sälja reklam.

TT

Publicerad 2012-01-27 kl 14:04
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto