POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lehmann kan göra comeback - i Paralympics

Foto: Scanpix

Jens Lehmann och Oliver Kahn.

Målvaktsstjärnan Jens Lehmann vill göra comeback – i Paralympics. Tysken tar sikte mot Rio de Janeiro 2016.

- Det vore väldigt intressant, säger han till tidningen Bild.

Den gamle Arsenalhjälten har vunnit ligan i Tyskland, Italien och England under sin aktiva karriär. Han har noterats för 61 landskamper och krönts till Europas främste på sin position. Men 2011 meddelade den stundom excentriske Lehmann att han slutar med fotboll – och sedan dess har det varit relativt tyst kring honom. Fram tills nu.

I en intervju med tidningen Bild öppnar Lehmann för att återigen dra på sig målvaktshandskarna, men då i för egen del mycket ovana sammanhang. 42-åringen kan nämligen tänka sig att göra en satsning mot Paralympics 2016 och då ingå i fotbollens inomhusturnering för synskadade.

- Det vore väldigt intressant, om jag är i form nog att klara av det. Under alla omständigheter är det verkligen något vi kan diskutera, säger Lehmann.

Reglerna för just den grenen gör nämligen gällande att keepern varken behöver använda ögonbindel eller ha någon dokumenterad funktionsnedsättning, vilket däremot är ett krav för utespelarna.

- Det hade varit sensationellt om Lehmann ville spela för oss, säger tränaren Ullrich Pfisterer och får gehör hos Friedhelm Julius Beucher, ordföranden i Tysklands paralympiska kommitté.

- Absolut är det tänkbart i teorin. Antingen att han är med eller en sådan som Oliver Kahn. Men vi måste diskutera saken närmare i så fall, säger han till Bild.

Publicerad 2012-09-11 kl 09:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå