Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lennartssons förlorade med 0-7 i debuten: "Sådan är fotbollen"

Jörgen Lennartsson ville till klubbfotbollen. Nu är han där och fick en tråkig start: 0-7 hemma mot Lilleström.
- Sådan är fotbollen, sa han till norska TV2 efter matchen.

Lennartsson hoppade av U21-uppdraget för att komma tillbaka till klubbfotbollen och tog över Stabaek. Idag hade norska ligan premiär och det blev en dyster sådan för Lennartsson och Stabaek. Hemmalaget förlorade med hela 0-7 efter att stortalangen Anthony Ujah, från Nigeria, gjort fyra mål.

- Sådan är fotbollen. Vi skapade i alla fall målchanser, men det är inte det som fotbollen handlar om. Vi måste utnyttja målchanserna och hindra motståndarna från att göra mål, sade Lennartsson till norska TV 2.

Johan Andersson spelar sedan 2008 i Stabaek, dit han kom från Malmö FF efter flera år i Landskrona. Han menade att laget spelade bra - men att målen bara rasade in bakåt.

- Vi började jättebra och hade kontroll på läget, men sedan släpper vi in ett mål. Sedan fortsätter vi spela bra – men så kommer 2-0. Och så fortsätter det – vi spelar bra men släpper in bakåt. Men 7-0 – det är förjävligt, säger han till fotbollskanalen.se.

Andersson säger att Lennartsson ändå har laget med sig, och att Stabaeks spel inte skiljer sig särskilt mycket från Jan Jönssons tid.

- De är i grund och botten lika. De vill spela bra fotboll och vara strukturerade bakåt – men idag fick vi inte till det alls. Vi får hoppas att det här var en dålig dag på jobbet.

Har han haft problem att få igenom sina idéer hos spelarna?
- Det tycker jag inte. Han har varit tydlig med sina idéer så det har inte varit något problem. Vi har samma spelsystem och de flesta tankarna är lika. Men idag lyckas vi inte alls ju.

Nu måste Stabaek lyfta sig från den här niten. Andersson säger att spelet fungerat under försäsongen och att det nu bara kan gå bättre. I nästa omgång ska de få revansch för den här förlusten. Men det blir svårt - för då möter man självaste Rosenborg borta.

- Nu ligger de under med 2-0 (Rosenborg förlorade 2-1 mot Brann) så de är kanske också pressade. Det är rätt läge att möta dem. Förhoppningsvis kan vi få revansch.

Publicerad 2011-03-21 kl 10:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons