POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LISTA: Världens största talanger, plats 5-1

Foto: SCANPIX

Lorenzo Medici har rankat de 30 största talangerna i världen.
Här kommer plats 5-1.

Det är alltid en svår uppgift att plocka ut de största talangerna i världen. Det är så mycket som kan förändras under ett par år, skador, miljö, psyke och allt annat som påverkar en spelares utveckling.

I vilket fall kommer här de enligt mig trettio största talangerna. Spelare födda 1995 eller senare är med på listan.

Plats 30-16

Plats 15-6

5. Guido Vadalá (Boca Juniors), 1997, anfallare
Har dominerat i Bocas juniorlag med sin enorma snabbhet och bländande bollkontroll och har öst in mål mot motstånd i samma ålder. Valdes till Argentinas bästa unga spelare 2013 efter att ha gjort 32 mål.
Har de rätta attributen för att blir en stor stjärna och har såklart kallats för den nye Messi då han mäter 167 cm. Är kanske ännu inte den mest omtalade talangen men lär låta höra av sig inom ett par år när han börjar få speltid på allvar i A-laget. Chansen är stor att han kommer säljas dyrt till en storklubb i Europa snart.

4. Anthony Martial (Monaco), 1995, anfallare
Monaco värvade honom sommaren 2013 av Lyon för ca 45 miljoner kronor och kanske har klubben inte haft en så fin talang som Martial i sin ägo sedan Thierry Henrys dagar. Med det sagt är det kanske långsökt att han kommer bli lika framgångsrik som den förre Arsenal-stjärnan, men Martial har det mesta för att gå riktigt långt.

Fransmannen är snabb, har god balans, är hyfsat stark och är en duktig avslutare. Har under året redan börjat visa en del av sin stora potential i ligan och i Champions League. Skulle inte förvåna mig om han hamnar i Premier League inom något år.

Varför inte Arsenal precis som Henry?

3. Martin Ödegaard (Real Madrid), 1998, mittfältare
Har en sagolik känsla i vänsterfoten och är en magisk dribbler. Kanske den mest omtalade talangen detta decennium och valde Real Madrid som ny klubbadress i höstas. Är redan norsk A-landslagsspelare trots att han inte ens fyllt sjutton år.

Har talangen att bli en av världens bästa spelare, men måste nu bevisa att han kan leverera i en tuffare omgivning än den norska ligan. Är dock väldigt ung och kan fortfarande bli en en ny Lionel Messi eller en ny Fredy Adu.

2. Ruben Neves (Porto), 1997, mittfältare
Har tillhört Porto sedan åtta års ålder och trots att portugisen nyss fyllt arton år har han redan hunnit göra sjutton framträdanden i Porto-tröjan. Neves är en komplett mittfältstyp med sitt precisa passningsspel, sin eleganta teknik och sitt fina tillslag på bollen.

Den dagen Cristiano Ronaldo lägger skorna på hyllan är det mycket troligt att det är Ruben Neves som är hans arvtagare som landets bästa spelare. Lär bli Portugals stora stjärna under sommarens U-21 EM.

1. Angel Correa (Atletico Madrid), 1995, anfallare
Correas karriär var på väg att ta slut innan den knappt hade börjat då han i somras deklarerade att han hade en tumör i hjärtat. Efter att ha genomgått en operation i augusti började han så smått ta sig tillbaka.

I januari under sydamerikanska U-20-turneringen visade han inte bara att han var tillbaka i gammal god form utan att han kanske var bättre än någonsin. Correa var troligen turneringens bästa spelare tack vare sin speed, fantastiska bollkontroll och kroppsbalans.

Atletico Madrid köpte Correa sommaren 2014 och räkna med att Diego Simeone och kompani visste vad de gjorde.

Estadio Vicente Calderón kommer snart ha en ny gunstling att skrika sig hesa över.

Publicerad 2015-04-10 kl 06:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå