Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ljungberg förklarar Japanvalet: "Det är livsupplevelsen jag vill åt"

Fredrik Ljungbergs fotbollskarriär fortsätter — i Japan.
Den tidigare landslagsstjärnan är klar för J-league-klubben Shimizu S-Pulse.
- Det är livsupplevelsen jag vill åt, säger han till TT.

Ljungbergs spelarkarriär har gått från spel i allsvenskan via Premier leauge och den amerikanska ligan till skotska Celtic, dit han kom i december förra året. Där uteblev dock succén, och klubben valde att inte utnyttja en option om förlängning.

Nu har den 34-årige mittfältaren gjort klart om nästa anhalt och valet föll, något överraskande, på Japan och mittenlaget Shimizu S-Pulse från Shizuoka, som ligger strax utanför Tokyo.

Parterna har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över den pågående säsongen och nästa.

Ville till Asien

- Det var det här jag ville. Jag sa till min manager att jag ville hit. Vi har träffat många klubbar och det här känns jättebra, säger Fredrik Ljungberg, som på lördagen var på plats i Japan och från läktaren såg Shimizu spela 0—0 mot topplaget Yokohama F-Marinos.

- Spelet var inget att klaga på. De spelar en teknisk och attackerande fotboll. Jag har pratat mycket med deras manager och han är tydlig med att ambitionen är att spela lite som Arsenal, även om kvaliteten kanske inte är den samma, säger Ljungberg, som beskriver Shimizu som en klubb som organisationsmässigt påminner om en medelmåttig Premier league-klubb.

Målet är att vinna ligan kommande säsong.

Debut om två veckor
Vad är det som lockar med Japan — fotbollen eller allt runt omkring?
- Det är ett fantastiskt land och kultur. I Tokyo finns mycket mode och fashion, som jag är intresserad av. Det är mer livsupplevelsen jag vill åt, även om de spelar en bra och rolig fotboll här också. Jag var ju här när vi spelade VM 2002 och har alltid tänkt på att jag vill tillbaka och spela fotboll här. Det är inte många som får uppleva det här.

Hur har du tränat de senaste månaderna?
- Jag har sprungit för mig själv på stranden i Tylösand, har inte spelat någon fotboll. De övriga är laget är lediga ett par dagar nu, men jag kör igång direkt, säger Ljungberg, som hoppas kunna debutera för sin nya klubb om runt två veckor.

Shimizu S-Pulse ligger för tillfället på nionde plats i J-league.

TT

Publicerad 2011-08-27 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons