Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ljungberg matchas med Celtics b-lag: "Managern vill ge honom speltid"

Inte ens på bänken mot Glasgow Rangers.
Nu matchas Fredrik Ljungberg med Celtics B-lag.
- Men han ingår i managerns planer, säger presschefen Ian Jamieson till fotbollskanalen.se.

Mittfältaren värvades från amerikanska MLS under vinterfönstret och förväntningarna var skyhöga på honom i Glasgow. Med ett långt förflutet som en av de mest tongivande spelarna i Arsenal hoppades fansen att ”Freddie” omedelbart skulle kunna göra avtryck i Celtics a-lag.

Men hittills har han haft svårt att slå sig in i truppen, och det har inte blivit mycket speltid för 33-åringen. Bara 100 minuter sammanlagt - och i söndags satt han inte ens som avbytare i Old Firm-derbyt mot ärkerivalen Rangers. Därför har tränaren Neil Lennon och assisterande Johan Mjällby beslutat att låta Ljungberg få speltid med klubbens b-lag.

- Man ska inte kalla det reserver. Vad det här handlar om är att en Celtic-elva med några utvalda a-lagsspelare åkt till Irland ihop med några yngre talanger. Det rör sig om sådana som är på väg tillbaka från skada etcetera, säger presschefen Ian Jamieson till fotbollskanalen.se.

Och då är Ljungberg med?
- Ja, precis. Han ingår ju i den kategorin av spelare som inte fått så mycket speltid. Det handlar om att ge honom det nu.

Hur ser hans status ut för närvarande?
- Managern har sagt många gånger att ”Freddie” ingår i planerna. Man får se det lite som att han är inne i en försäsongsträning nu, eftersom han inte spelat på två månader innan han kom hit. Men managern tycker att han nästan är redo för startelvan och att bli en betydande del i a-laget. Det är vad som sagts nu under de senaste veckorna, säger Jamieson.

Publicerad 2011-02-07 kl 22:16

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER