Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ljungbergs klubbval hyllas: "Ypperlig chans för honom"

Fredrik Ljungberg går till japanska ligan. Helt rätt, tycker Stuart Baxter.
- Sportsligt kan han inte få en bättre utmaning, säger Baxter till fotbollskanalen.se.

Fredrik Ljungberg har skrivit på för den japanska klubben Shimizu S-Pulse. Stuart Baxter, med tränarerfarenheter från Japan, tycker att svensken gör helt rätt

- Att få spela för S-Pulse vid den här punkten i karriären är en ypperlig chans för honom. Det är dels ett äventyr som han kommer tycka är jätteintressant, och sportsligt kan han inte få en bättre utmaning, säger Baxter till fotbollskanalen.se.

Den japanska ligan håller hög nivå, menar Baxter, som tränat de japanska lagen Sanfrecce Hiroshima och Vissel Kobe.

- Sedan jag kom till Japan 1994 har standarden blivit väldigt bra. Då hade de en lång väg att vandra när det gällde den taktiska och den fysiska biten, tekniken var det inget fel på. Nu har de haft så många bra tränare där som jobbat med tränarutbildning och spelarutveckling, och dessutom har förbundet gjort ett fantastiskt bra jobb.

Trots att Ljungberg spelat på hög nivå länge både i det svenska landslaget och i ett Arsenal som vann flera titlar i början av 2000-talet tror Baxter att mittfältaren ställs för en rejäl utmaning i J-League.

Skotten tror dessutom att svenskens spelstil passar bättre i Japan än i Skottland, där Ljungberg representerade Celtic under den gångna säsongen.

- Det är en liga där Fredrik får mycket rörelse runt omkring sig, och han kommer kunna använda sin rutin och sin spelintelligens och blanda dem med individuella prestationer. Det tror jag passar honom bättre än att ha mindre kontakt med bollen i en liga där det pratas mer om försvar och spelvändningar, säger Baxter.

Svenskens stjärnstatus kommer dessutom bli rejält mycket högre än i Celtic.

- Alla utländska spelare får väldigt hög status i Japan. Med Fredriks personlighet kommer han att bli väldigt väl omtyckt, tror Baxter, som även passar på att tipsa svensken om ett turistmål.

- Shimizu ligger nära Mount Fuji, så det här kan också bli spännande kulturellt för honom.

Publicerad 2011-08-27 kl 13:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons