Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Löfquists agent: "David ville själv till Parma, men han var ur form när han kom"

Fotbollskanalen.se har rapporterat om David Löfquists flytt till Parma som blev en mardröm.
Agenten Martin Klette låg bakom affären och här är hans version.

I en intervju med fotbollskanalen.se berättade David Löfquist om flytten till Parma som blev en mardröm - du kan läsa intervjun här.

Fotbollskanalens Olof Lundh skrev även en krönika om Parmas  "handel i människor" som David Löfquist blev en del av. Den kan du läsa här.

Agenten Martin Klette låg bakom affären och här är hans version:
(Klette har enbart velat medverka via mejl med egen version och vill inte svara på några frågor.)

"Generellt sett brukar jag av respekt för spelaren inte kommentera denna typ av uttalanden men efter att ha läst Fotbollskanalens artikel idag kommer jag göra ett undantag.

När David Löfquist själv valde att signa med Parma hade vi under hösten/vintern haft kontakt med Young Boys, Parma och Dusseldorf. David ville själv till Parma eftersom Italien var hans drömland. Young Boys var inte eniga internt (tränaren contra general managern/scoutingkoordinatorn) varför man aldrig presenterade något avtalsförslag.

Jag var tvungen att pusha dem om ett besked eftersom Parma tryckte på och Young Boys valde att inte presentera ett avtalsförslag innan David var tvungen att bestämma sig angående Parma. Så något avtalsförslag från Young Boys fanns aldrig att presentera.

När David redan hade signerat avtalet med Parma hittade man ett diskbråck hos honom på röntgen. Parma blev oroliga för om detta skulle hindra honom från spel och ville i efterhand skriva in en hävningsmöjlighet vilket vi sade nej till eftersom avtalet redan var undertecknat. Detta ledde till ytterligare röntgenundersökningar. Det är möjligt att denna osäkerhet kan ha bidragit till Parmas agerande med att dröja med att ta ut licensen men jag vet inte säkert.

När David kom ner till Parma i januari var han enligt Parma något överviktig och i dålig fysisk form trots att Fredrik Söderström vid Wagnsson hade betonat vikten av att komma väl förberedd eftersom man i utlandet annars riskerar att få stämpeln på sig av att vara oproffsig. I Parma fanns då två alternativ; att stanna kvar och försöka slåss om en plats eller bli utlånad ett halvår för att få speltid och bygga upp sin fysiska form.

Om jag minns rätt var jag inne på att David skulle stanna kvar och slåss om en plats men han valde själv att bli utlånad till Gubbio bl a för att Parma erbjöd honom mer pengar i lön detta första halvår för att motivera honom att lånas ut. Till saken hör att det här med lån är betydligt vanligare i Italien än i Sverige. Vid den här tidpunkten trodde alltså Parma fortfarande på David varför de var beredda att betala mer lön än vad som stod i själva avtalet för att ”få fart på honom”. Väl i Gubbio gick det tyvärr inte bra för David varför han fick stämpeln på sig att vara ”en dålig värvning” vilket gjorde att Parma har tvekat på hans kvaliteter sedan dess.

Tyvärr har han sedan inte heller slagit i varken MFF eller Odense där han sammanlagt har startat endast 2 matcher under 1,5 år. Hans statistik eller insatser i MFF och Odense är något som jag som agent inte har kunnat påverka.

Jag känner inte till något om att David varit en ”bricka i ett spel”. Han har dock fått erfara den bistra verkligheten av att det är tufft att lyckas utomlands och att det gäller att prestera varje dag när man väl är där. Jag önskar honom lycka till i hans omstart i allsvenskan!"

Martin Klette har enbart velat medverka via mejl med egen version och vill inte svara på några frågor.

Publicerad 2014-03-07 kl 18:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons