POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Agenten om fifflet inom fotbollen: "Folk fuskar även när det inte hjälper dem"

Katherine Salisbury jobbar som agent såväl i Europa som i USA och ser stora skillnader. Fifflet är värre i Europa.
- Det som chockar mig är att folk fuskar trots att det inte hjälper dem på sikt, säger hon i podden "Lundh".

Agenten Katherine Salisbury är veckans intervjuperson i podden Lundh. Hon berättar om en värld med mycket fusk där Europa är värre än USA.

- Det som chockar mig är att folk fuskar trots att det inte hjälper dem på sikt. Det fungerar inte. Ryska oljebolag är ganska smarta och ganska framgångsrika och de gör det, i alla fall när jag jobbade med dem, utan att bryta mot lagen.

- Det är så onödigt. Väldigt många verkar tro att man måste bli smutsig och fiffla för att nå framgång. Så är det verkligen inte.

Har du en fördel av att du är jurist?

- Jag måste alltid vara tydlig med att jag är spelarnas agent och inte deras advokat. Annars får jag helt andra förpliktelser och kan inte representera dem lika bra. Men jag har ju juridisk utbildning i bakhuvudet och kan hantera situationer.

Du som kommer från juristvärlden, hur ser du på kontrollen från Fifa, Uefa och ligorna?

- Har ingen aning. Men det är väl dyrt att lägga sig i alla konflikter. Sen finns det kulturen av att det alltid har varit så här. Det är det bästa svaret jag kan.

Vore det bättre med transparens som i USA där lönerna är öppna?

- Ja, det skulle hjälpa. En annan sak som gör att det är mindre fiffel i USA är att ligan kontrollerar varje övergång innan den blir av. Ni i Sverige minns säkert Mellberg till Toronto som aldrig blev av för att det var för mycket pengar tyckte ligan.

- Även om jag tycker det var ett misstag, säger hon och syftar till när Olof Mellberg var "klar" för Toronto men ligan stoppade övergången.

Publicerad 2014-06-30 kl 06:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå